Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ρωσία, Ινδία και Ιράν να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση στη διώρυγα του Σουέζ

© Depositphotos / Godlind
Θαλάσσιο λιμάνι στην πόλη Αστραχάν. Φωτογραφία αρχείου

Μόσχα, 1 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η Ρωσία, η Ινδία και το Ιράν θα Πραγματοποιήσουν μια συνεδρίαση το Νοέμβριο για να συζητήσουν την έναρξη του διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου, ανέφερε τηλεοπτικό κανάλι Press TV.[1]

Σημειώνεται ότι ο νέος διάδρομος μεταφοράς μήκους 7200 χιλιομέτρων θα αποτελέσει φθηνότερη και μικρότερη εναλλακτική λύση από την διώρυγα του Σουέζ.
Το νέο σχέδιο θα αφορά τόσο τον σιδηρόδρομο όσο και τις υδάτινες μεταφορές. Τα εμπορεύματα θα στέλνονται από την Ινδία στην ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς στις ακτές του Περσικού Κόλπου, από εκεί θα διαβιβάζονται στην Μπαντάρ-Enzeli στην ακτή της Κασπίας Θάλασσας, από όπου θα πάνε από τη θάλασσα στο Αστραχάν, και στη συνέχεια με σιδηροδρομικές να παραδίδονται στην Ευρώπη .

Αυτός ο διάδρομος μεταφορών αναμένεται να
μειώσει το χρόνο και το κόστος των εμπορευματικών μεταφορών κατά 30-40 τοις εκατό. Για παράδειγμα, σε σύγκριση με τη διώρυγα του Σουέζ, τα εμπορεύματα από την ινδική Βομβάη στη Μόσχα κατά μήκος του διαδρόμου "Βορρά-Νότου" φθάνουν 20 ημέρες γρηγορότερα. Εκτός αυτού, ο ετήσιος όγκος της μεταφοράς φορτίου στο νέο τρόπο εκτιμάται σε 20-30 εκατομμύρια τόνους.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εμπορίου και βιομηχανίας της Ινδίας, Σουρές Prabhu, δήλωσε ότι η χώρα του θα ήθελε να ξεκινήσει την ενεργό χρήση του διαδρόμου το συντομότερο δυνατόν. Οι δοκιμαστικές παραδόσεις στη νέα διαδρομή έχουν ήδη γίνει το 2014.

Βιβλιογραφικές αναφορές

https://www.presstv.com/Detail/2018/10/31/578639/Iran-India-Russia-transport-corridor-central-Asia

https://ria.ru

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »