Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Επειδή εγώ είχα αυταπάτες…, για το καλό σας το λέω…

Εγώ έβαλα μυαλό, βάλτε κι εσείς. Αυτό είπε κατά νόημα στον Ιταλό ομόλογό του Giuseppe Conte ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα βεβαιωθήκαμε ότι ήταν ο Βαρουφάκης που άργησε να καταλάβει τις αυταπάτες του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει το ρόλο του λαγού των Βρυξελλών και προσπάθησε να εκφοβίσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Τ. Κόντι καθώς «έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα».

Σύμφωνα μάλιστα με την Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του, ότι «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε…καλή τύχη».

Τι του απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι το πιο ενδιαφέρον:
«Σ’ ευχαριστώ για την συμβουλή σου και την θέση του. Θα περίμενα πιο ενεργητική υποστήριξη. Εμείς δεν είμαστε Ελλάδα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Στηριζόμαστε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών και θα τιμήσουμε την εντολή τους».


Για να του δικαιολογηθεί ο Α. Τσίπρας ανταπαντώντας: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλούσε υποψίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ