Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν από επιδρομή του αμερικανικού συνασπισμού στη Ντέιρ Αλ-Ζο

Αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην επαρχία Ντέιρ Αλ-Ζορ της Συρίας προκάλεσε τον θάνατο έξι αμάχων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Σημειώθηκαν και τραυματισμοί.

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην πόλη Χατζίν της επαρχία Ντέιρ Αλ-Ζορ της Συρίας, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό ανθρώπων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, δίχως όμως να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

«Η αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε
κτίριο της Χατζίν, το οποίο τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσαν ως φυλακή και κρατούσαν εκεί αμάχους», ανέφερε η τηλεόραση Ikhbariya.

«Οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν έξι κατοίκους της πόλης, αρκετοί από τους κρατούμενους τραυματίστηκαν», μετέδωσε το ίδιο Μέσο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συριακά κρατικά ΜΜΕ κατηγορούν τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ότι άμαχοι χάνουν τη ζωή τους από εναέριες επιχειρήσεις στη χώρα. Συγκεκριμένα, στις 26 Νοεμβρίου, το SANA είχε μεταδώσει ότι πολίτες σκοτώθηκαν σε επιδρομές της συμμαχίας σε χωριό στη Ντέιρ Αλ-Ζορ.

Παρότι ο συνασπισμός ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες για νεκρούς αμάχους από τις αεροπορικές επιδρομές στη Χατζίν, έχει παραδεχθεί ότι πραγματοποιηθεί επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία από το 2014, δίχως την έγκριση της Δαμασκού ούτε της εξουσιοδότησης από τον ΟΗΕ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ