Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η επίθεση με αέριο χλωρίου έγινε δυνατή εξαιτίας της βοήθειας των Δυτικών

Συριακά Μέσα ανέφεραν ότι οι μαχητές εξαπέλυσαν βλήματα με αέριο χλωρίου σε περιοχή με κατοικίες στο Χαλέπι. Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σφυροκόπησαν τις θέσεις τους σε απάντηση, προκαλώντας σημαντικές απώλειες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε την Κυριακή ότι η επίθεση με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι κατέστη δυνατή επειδή χώρες της Δύσης προμήθευαν με όπλα μαχητές ώστε να μπορέσουν να στήσουν ψεύτικες χημικές επιθέσεις και μετά να κατηγορήσουν την κυβέρνηση.

«Η τρομοκρατική πράξη έρχεται σαν αποτέλεσμα των διευκολύνσεων που παρείχαν κάποιες χώρες στη διανομή χημικών σε οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες για να τα χρησιμοποιήσουν κατά του λαού της Συρίας και να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση, μέσω παιχνιδιών που προηγουμένως είχαν εξυφανθεί από υπηρεσίες πληροφοριών χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία» σημείωσε το υπουργείο σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η Δαμασκός συνεχίζει καλώντας τις ΗΠΑ να
λάβει τιμωρητικά μέτρα κατά των χωρών που στηρίζουν τους μαχητές που επιτέθηκαν στο Χαλέπι.

«Η κυβέρνηση της Συρίας απαιτεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας άμεσα και κατηγορηματικά να καταδικάσει αυτά τα τρομοκρατικά εγκλήματα και να αναλάβει τις ευθύνες του στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας με τη λήψη άμεσων αποτρεπτικών και τιμωρητικών μέτρων κατά των χωρών και των καθεστώτων που στηρίζουν την τρομοκρατία» αναφέρει το υπουργείο.

«Προσπάθεια υπονόμευσης της διαδικασίας εξομάλυνσης»

Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών από την πλευρά του περιέγραψε την επίθεση στο Χαλέπι ως μία «απόπειρα να πληγεί η διαδικασία εξομάλυνσης» προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να καταδικαστεί άνευ όρων» από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Τα σχόλια έρχονται μετά τις αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου SANA ότι μαχητές από τα βόρεια του Χαλεπίου εκτόξευσαν βλήματα με αέριο χλωρίου στη γειτονιά Αλ Χαλιντίγιε και αλλού προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και τυπικά συμπτώματα δηλητηρίασης σε τουλάχιστον 107 άτομα που διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία.


Ρώσοι χημικοί του στρατού στρατό έφτασαν στο Χαλέπι της Συρίας όπου μαχητές εξαπέλυσαν βλήματα με δηλητηριώδεις παράγοντες το Σάββατο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας υπενθύμισε προηγούμενες κατηγορίες ότι τα Λευκά Κράνη προσπαθούσαν να στήσουν προβοκάτσιες με τη χρήση χημικών στοιχείων στην αποστρατικοποιημένη ζώνη γύρω από την Ιντλίμπ για να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις για χρήση χημικών κατά του τοπικού πληθυσμού.

«Είναι φανερό ότι τα Λευκά Κράνη συνδέονται ευθέως με τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Συρία και συγκεκριμένα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ» δήλωσε.

Σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο στη Συρία στο μέλλον θα πρέπει να αναμένονται περισσότερες τέτοιες επιθέσεις. Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μαχητές είχαν μεταφέρει 20 κοντέινερ με τοξικό χλώριο στη Συρία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ