Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος — Κοτζιάς Gate: Ή ψεύτης ο ένας ή δοσίλογος ο άλλος…

Μπορεί ένας ΥΠΟΥΡΓΟΣ να κατηγορεί άλλον ΥΠΟΥΡΓΟ της ίδιας χώρας για χρηματισμό, για εθνική προδοσία και για συμμετοχή σε παράνομα κυκλώματα και να μην παρεμβαίνει άμεσα Εισαγγελέας ώστε να καλέσει και τους δύο να αποδείξουν τις θέσεις τους κι αν αποδειχτεί ότι ψεύδονται να τιμωρηθούν κι αν αποδειχτεί ότι χρηματίστηκαν να πάνε μέσα ισόβια;

Είναι τόσο απλό να λέει ψέματα ο Καμμένος χωρίς συνέπειες ή είναι τόσο απλό να τσεπώνεις 50.000.000 ευρώ και πάλι χωρίς συνέπειες;

Ο Πρόεδρος της δήθεν Δημοκρατίας δεν έχει την εξουσία να
προστατεύσει την κυβέρνηση από σχιζοφρενείς ψεύτες ή κλέφτες;
Ρητορικό το ερώτημα.

https://www.newsit.gr/politikh/aleksis-tsipras-nikos-kotzias-apo-ti-storgi-stin-orgi-olo-to-paraskinio-tis-paraitisis/2639416/
Πηγή: newsit.gr

Εν συντομία…


Ο πρωθυπουργός στην αντιπαράθεση των δύο υπουργών (Καμμένου — Κοτζιά) στην ουσία εξώθησε τον Κοτζιά σε παραίτηση, εφόσον έδειξε πόσο ανάγκη έχει τις ψήφους των ΑΝΕΛ, αλλά και πόσο απρόβλεπτο θεωρεί τον κυβερνητικό του εταίρο.


Ο Κοτζιάς χρέωνε στον Καμμένο μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο Τζορτζ Σόρος προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών χρηματοδοτεί πολιτικούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και ότι εσχάτως έχει μπει και στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος όλων των υπουργείων που διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια και ότι ο ίδιος από το 2016 έχει φτιάξει μια επιτροπή η οποία ελέγχει τα μυστικά κονδύλια -στην οποία συμμετέχουν νομικοί και θεσμικοί παράγοντες- και κάλεσε και τον Πάνο Καμμένο που το υπουργείο του έχει μυστικά κονδύλια να κάνει το ίδιο.


Ο Καμμένος κατηγόρησε με έντονο ύφος τον Νίκο Κοτζιά ότι για να προχωρήσει την συμφωνία των Πρεσπών έχει πάρει 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Τζορτζ Σόρος, ότι εμπλέκεται με κυκλώματα που έχουν να κάνουν με τις βίζες και ότι υπάρχει κακοδιαχείριση στα μυστικά κονδύλια.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας (18:00 η ώρα) ο Κοτζιάς πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου φέρεται να συζήτησε με τον Πρόεδρο της «Δημοκρατίας» τις νομικές συνέπειες της παραίτησης του σε ό,τι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.


Την επόμενη ημέρα, κι αφού δεν έδωσε τόπο στην οργή ο Κοτζιάς και επέμεινε στην παραίτησή του, ο Τσίπρας έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να στείλει το μήνυμα ότι όποιος δεν θέλει να φτάσει στο τέλος να κατέβει από το τραίνο. Και όπως φαίνεται το μήνυμα βρήκε έναν, τουλάχιστον, παραλήπτη. «Με πόνο καρδιάς κάνω αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών» ήταν τα τελευταία λόγια του Αλέξη Τσίπρα.

Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ