Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Facebook και εκλογές: Όλες οι δημοσιεύσεις θα ελέγχονται στην «αίθουσα επιχειρήσεων»


24 άνθρωποι του Facebook με τη βοήθεια 20.000 υπαλλήλων της εταιρίας θα «καθαρίζουν» τις δημοσιεύσεις που μπορεί να επηρεάζουν την ψήφο των Αμερικανών και όχι μόνο. Το Σύστημα έχει λάβει έγκαιρα τα μέτρα του. Βλέπετε η «δημοκρατία» τους έχει και τα όριά της.

Το ιστολόγιο “softpedia.com” δημοσίευσε σχετικό άρθρο το οποίο μεταφράσαμε και σας παραθέτουμε:

Ο Samidh Chakrabarti, Διευθυντής της Διεύθυνσης παραγωγής και πολιτικής δέσμευσης του Facebook, ανακοίνωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο δημιούργησε μία «αίθουσα επιχειρήσεων» που σχεδιάστηκε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ψευδών ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Φέτος, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βραζιλία διεξάγουν εκλογές και
η Menlo Park αποφάσισε να συγκεντρώσει όλους τους εμπειρογνώμονες στον ίδιο χώρο για να μπορέσει να αντιδράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε τυχόν περιστατικά που θα ανιχνευθούν.


Σύμφωνα με την ανάρτηση του Chakrabarti στο newsroom του Facebook, οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην αίθουσα επιχειρήσεων έχουν εμπειρία σε ευρύ φάσμα πεδίων, όπως την διαδικτυακή απειλή μέσω επιθέσεων, την επιστήμη των δεδομένων και την τεχνολογία λογισμικού, αλλά και την έρευνα, τις επιχειρήσεις της κοινότητας και τις νομικές ομάδες.


Το πλήρωμα της «αίθουσας επιχειρήσεων» του Facebook υποστηρίζεται από περίπου 20.000 άτομα που εργάζονται στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό ζητημάτων ασφάλειας σε ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο.


Στην «αίθουσα επιχειρήσεων» υπάρχουν ειδικοί με σχετική εμπειρία στην ανακάλυψη και τον αποκλεισμό ψευδών ειδήσεων



Η «αίθουσα επιχειρήσεων» διαθέτει ένα ταμπλό που σχεδιάστηκε ειδικά για την παρακολούθηση «βασικών εκλογικών θεμάτων, όπως προσπάθειες παρότρυνσης των ψηφοφόρων για αποχή, αύξηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam), πιθανές ξένες παρεμβολές ή οι αναφορές περιεχομένων που παραβιάζουν τις πολιτικές μας».


Η ομάδα της «αίθουσας επιχειρήσεων» είναι σε θέση να εντοπίσει συνολικά το «επιδημικό» περιεχόμενο σε ολόκληρη την πλατφόρμα, καθώς και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις τρέχουσες εκλογές και την κάλυψη ειδήσεων των τρεχουσών εκδηλώσεων.


Το τμήμα αυτό του Facebook έχει επίσης προετοιμάσει ένα ευρύ φάσμα σεναρίων και διαδικασιών για άμεση δράση μόλις εντοπιστούν απειλές όπως η απόκρυψη ψήφων και παρενόχληση ψηφοφόρων.


«Η τεχνολογία μας σχετικά με την μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον σε θέση να μπλοκάρει ή να απενεργοποιήσει πιο αποτελεσματικά ψεύτικους λογαριασμούς — η βασική αιτία πολλών προβλημάτων», δήλωσε ο Chakrabarti. «Έχουμε αυξήσει τη διαφάνεια και την ανάληψη ευθυνών στη διαφήμισή μας. Επίσης συνεχίζουμε να κάνουμε πρόοδο στην καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων και την παραπληροφόρηση».

https://news.softpedia.com/news/facebook-creates-war-room-to-combat-fake-news-ahead-of-september-elections-523313.shtmlΠηγή: softmedia.com

Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »