Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Follow the money: Η παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης μπορεί να φτάσει τα 50 δις δολάρια μέχρι το 2025

Όλο και περισσότεροι γιατροί ετοιμάζονται για τα ιατρικά οφέλη της μαριχουάνας – και οι εταιρείες ψάχνουν για ένα κομμάτι μιας αγοράς που θα μπορούσε να φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Όλη η επικέντρωση αυτού του μήνα βρίσκεται στον Καναδά που νομιμοποιεί την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης, αλλά τα πραγματικά λεφτά θα μπορούσαν να γίνουν στην ιατρική. Περισσότερες από 20 χώρες, όπως η Γερμανία, το Μεξικό και η Αυστραλία, έχουν εγκρίνει τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας. Η Δανία και το Λουξεμβούργο έχουν λάβει μέτρα για τη νομιμοποίηση του φαρμάκου για ιατρική χρήση. Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να επιτρέψει τις συνταγές για φάρμακα που προέρχονται από κάνναβη από το φθινόπωρο και οι επενδυτές αναμένουν πολλά περισσότερα να ακολουθήσουν.

Οι πωλήσεις ιατρικής μαριχουάνας αναμένεται να
μειωθούν στον Καναδά όταν η ψυχαγωγική χρήση γίνει νόμιμη, αλλά αναμένεται σημαντική ανάπτυξη σε αγορές όπου εμφανίζονται ιατρικά προγράμματα μαριχουάνας, σύμφωνα με έκθεση της Arcview Market Research και της BDS Analytics. Η παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης θα μπορούσε να ανέρχεται σε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, από 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, 10 φορές το προβλεπόμενο μέγεθος του συνολικού τομέα μαριχουάνας του Καναδά, σύμφωνα με την PI Financial Corp. ”Η ιατρική (αγορά) είναι δυνητικά μεγαλύτερη, σίγουρα ως ανάπτυξη ποσοστού”, λέει ο Bruce Linton, διευθύνων σύμβουλος της Canopy Growth Corp.

Υπάρχουν σημάδια ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ήδη ακολουθούν. Τον Ιούνιο η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το Epidiolex της GW Pharmaceuticals Plc για τη θεραπεία δύο σπάνιων μορφών παιδικής επιληψίας. Ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που προήλθε από το φυτό μαριχουάνας για να πάρει το πράσινο φως για πώληση στην Tilray Inc., αμερικανική κατασκευαστική με έδρα τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Η Tilray Inc. έχει ήδη συμφωνήσει να αναπτύξει προϊόντα και συστήματα παράδοσης με την Sandoz, το Καναδικό παράρτημα της Novartis International AG της Ελβετίας . Η Tilray θα μπορούσε επίσης να περιμένει μια ροή μετρητών από κάποια φαρμακευτική εταιρεία “με πιθανές επενδύσεις από έναν παγκόσμιο παίκτη που θα εμφανιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες”, δήλωσε ο Graeme Kreindler, αναλυτής της Eight Capital Corp., σε έκθεση της 13ης Αυγούστου.

Αρκετές εταιρείες αναζητούν επίσης ενεργά καλύτερους τρόπους για την παροχή ιατρικής κάνναβης που μιμείται τα παραδοσιακά φαρμακευτικά προϊόντα και προσφέρουν πιο ακριβή δοσολογία, συμπεριλαμβανομένων των μαλακών τζελ και των ρινικών σπρέι, λέει ο George Scorsis, διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Health Sciences Inc.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για ιατρική μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι στην αντιμετώπιση του πόνου, λέει ο Scorsis. Η κρίση των οπιοειδών στη Βόρεια Αμερική έχει κάνει τους γιατρούς και τους ασθενείς να αναζητούν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για τον πόνο. Οι υπερβολικές δόσεις οπιοειδών αυξήθηκαν κατά 30% από τον Ιούλιο του 2016 έως το Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την κατάχρηση ναρκωτικών. Και περισσότεροι από 115 Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά από υπερβολικές δόσεις οπιοειδών, ανέφεραν οι αναλυτές της Bloomberg Intelligence, Kenneth Shea και Brian Rye σε έκθεση της 17ης Αυγούστου. “Οι παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες φοβούνται ότι τα προϊόντα ιατρικής κάνναβης υποκαθιστούν τα οπιοειδή προϊόντα τους”, λέει ο Brendan Kennedy, διευθύνων Σύμβουλος της Tilray.

“Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για Καναδικές εταιρείες”, λέει ο Jason Zandberg, αναλυτής της PI Financial. “Πραγματικά απογειώνεται από την άποψη του μεγέθους της αγοράς όταν καλύπτεται ο πόνος.”

Πηγή:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-12/medical-marijuana-is-where-the-real-money-is?srnd=premium-canada

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »