Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

DuckDuckGo: Περισσότερες από 30 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως

Το DuckDuckGo, μια μηχανή αναζήτησης με στόχο την ιδιωτικότητα του χρήστη, ανακοίνωσε ότι πλέον εκτελεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως, καθώς και ότι η επισκεψιμότητα του αυξήθηκε κατά 50% μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

“Μας πήρε 7 χρόνια να φτάσουμε τις 10 εκατομμύρια ημερήσιες αναζητήσεις, μετά από αυτό αλλά 2 χρόνια για να τις διπλασιάσουμε στις 20 εκατομμύρια ανά ημέρα, και λιγότερο από 1 χρόνο αργότερα φτάσαμε τις 30!”  αναφέρει σε Tweet το DuckDuckGo. Καθώς η εταιρεία δημοσιεύει τα στατιστικά του traffic της, μπορείτε να δείτε και εσείς το ποσό γρήγορη ήταν η αύξηση της κίνησης τον τελευταίο χρόνο.

Ο τρόπος με τον οποίο το DuckDuckGo δουλεύει, είναι διαφορετικός από της Google. Για να
δημιουργήσει το index της η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, χρησιμοποιεί κυρίως το Bing και το Wikipedia. Δεν κάνει απευθείας index ολόκληρους ιστότοπους όπως κάνει η Google, και για αυτόν τον λόγο είναι πιθανό να βρείτε κάποια σελίδα στα αποτελέσματα που δεν είναι πλήρως ανανεωμένη, ή να μην υπάρχει κάποιο καινούριο δημοσίευμα. 

Ο πραγματικός λόγος όμως που διαφέρει από όλες τις άλλες μηχανές αναζήτησης, είναι κάποια χαρακτηριστικά που δεν θα τα συναντήσουμε σε καμία άλλη μηχανή αναζήτησης. Αρχικά, σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους,  το DuckDuckGo, δεν «δημιουργεί» profile για τον χρήστη ανάλογα με την Online συμπεριφορά του. Δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα, δεν χρησιμοποιεί cookies από default, και δεν παρακολουθεί την συμπεριφορά του χρήστη. Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, όταν ο χρήστης επισκεφτεί έναν ιστότοπο μέσω της εν λόγω μηχανής αναζήτησης, στα analytics του ιστότοπου δεν εμφανίζεται ο ορός που έψαξε ο χρήστης.

Εάν σας ενδιαφέρει το να μην καταγράφονται οι αναζητήσεις και οι επισκέψεις σας online, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το DuckDuckGo.

secnews


Ανώνυμη Μηχανή Αναζήτησης στο Internet με τη DuckDuckGo
https://duckduckgo.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »