Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η Κίνα ξεκινάει την απόλυτη Οργουελική εποχή ψηφιακής δικτατορίας!

Η Κίνα οικοδομεί μια ψηφιακή δικτατορία για να ελέγξει τα 1.4 δισεκατομμυρίων πολιτών της. Για μερικούς, η «κοινωνική πίστωση» θα παρέχει προνόμια – για άλλους, τιμωρία

Ένα αμφιλεγόμενο σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας – το οποίο θα κατατάσσει τα 1.4 δισεκατομμύρια πολίτες σχετικά με τη συμπεριφορά τους σε πραγματικό χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το 2020.

Η ολοκλήρωση της κοινωφελούς υπηρεσίας και η αγορά κινεζικών προϊόντων θα θεωρείται ότι βελτιώνει την κοινωνική κατάσταση ενός πολίτη, η οποία θα βαθμολογείται μέχρι τα 800.

Αυτοί που βαθμολογούνται ως «κορυφαίοι πολίτες», θα λαμβάνουν μεταχείριση VIP στα αεροδρόμια, θα
έχουν καλά δάνεια, μειωμένες τιμές σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, και θα παρακολουθούν τα ελίτ πανεπιστήμια.

Η απάτη, η φοροδιαφυγή και το κάπνισμα σε απαγορευμένες περιοχές καπνίσματος, μπορούν να μειώσουν την κατάταξή, καθώς αν αγοράσουν αντικείμενα στα σούπερ μάρκετ που η κυβέρνηση δεν εγκρίνει – όπως το αλκοόλ ή τα βιντεοπαιχνίδια.

Εκείνοι με χαμηλό κοινωνικό σκορ αποκλείονται από τις καλύτερες θέσεις εργασίας, αποκομμένοι από το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και μάλιστα εμποδίζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στα κορυφαία σχολεία.

Η Κίνα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο μέχρι 600 εκατομμυρίων παρακολούθησης με κάμερες που θα λειτουργούν με AI, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της για την επιβολή του συστήματος.



Αυτή η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο συνδυάζεται με τα κυβερνητικά αρχεία των πολιτών – συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού, εκπαιδευτικού και οικονομικού τους ιστορικού.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας καλεί το σύστημα «κοινωνική πίστωση» και λέει ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση της ABC.

Αξιωματούχος του Κόμματος λέει ότι με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα θα επιτρέψει στα αξιόπιστα άτομα να περιπλανηθούν ελεύθερα κάτω από τον ουρανό, ενώ οι μη αξιόπιστοι θα δυσκολευτούν να κάνουν ακόμα κι ένα βήμα».

Το πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς δοκιμές σε επαρχίες σε ολόκληρη την Κίνα και ενισχύεται από την αναγνώριση προσώπου, τη σάρωση σώματος και την τεχνολογία γεωσκόπησης.

Ο Λιου Χου, ένας δημοσιογράφος στην Κίνα, είπε στο CBS News ότι όταν προσπάθησε να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο, του είπαν ότι απαγορεύθηκε να πετάξει επειδή ήταν σε κατάλογο αναξιόπιστων ανθρώπων.

Ο κ. Λιού έλαβε καταδικαστική απόφαση να ζητήσει συγγνώμη για μια σειρά από tweets που έγραψε και στη συνέχεια είπαν ότι η συγνώμη του δεν ήταν ειλικρινής. Ως αποτέλεσμα, το σκορ του μειώθηκε και βρέθηκε στον κατάλογο των ανεπιθύμητων.

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν ήταν τηλεοπτικό σήριαλ, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι πραγματικότητα και συμβαίνει τώρα…

πηγή

Δες και,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »