Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ο καπιταλιστής Φελάχος και το νερό της ζωής

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Μια μικρή ιστορία περί ματαιότητας, ή αναθεώρησης της αληθινής αξίας των πραγμάτων και μιας εκ νέου αξιολόγησης τους.

Κάποτε, ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης αμερικανικής εταιρείας πετρελαιοειδών, Mr. Larry Businessman, ταξίδευε με το προσωπικό του Jet πάνω από την έρημο της Σαχάρα. Είχε μαζί του σε μετρητά, 250.000.000 $, προορισμένα για μια συναλλαγή του με τους φύλαρχους πετρελαιοκτήμονες. Απροσδόκητα όμως, μια σοβαρή βλάβη που προκάλεσε φωτιά στις τουρμπίνες του αεροπλάνου, το ανάγκασε να επιχειρήσει μια απεγνωσμένη και ανώμαλη προσγείωση στη μέση της αχανούς ερήμου. Ο πιλότος και οι επιβαίνοντες συνεργάτες σκοτώθηκαν στην πρόσκρουση και ο ίδιος σε κακά χάλια, βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πιο κοντινή πόλη.

Χωρίς προμήθειες και με μόνο το samsonite βαλιτσάκι του στο χέρι με τα εκατομμύρια δολάρια, άρχισε να περιπλανιέται τυφλά για τρεις ολόκληρες ημέρες κάτω από μια καυτή θερμοκρασία 50ο. Σύντομα, εξαιτίας της τρομερής δίψας του, άρχισε
να φαντάζεται δροσερές πισίνες, τρεχούμενα νερά και καταρράκτες, λιμνούλες και θεϊκά ψυγεία γεμάτα με μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών! Απατηλές εικόνες! Όποτε άπλωνε τα χέρια του για να τα αγγίξει, αυτά διαλύονταν σαν καπνός. Απελπίστηκε. Τις νύχτες, έκαιγε μερικές δεσμίδες δολαρίων για να ζεσταθεί κάπως από το δριμύ ψύχος της ερήμου. Τα αναφλεγόμενα εκατοδόλαρα, ίσα-ίσα που κατάφερναν να του ζεστάνουν τις άκρες των δαχτύλων. Η περιπέτεια του έβαινε βασανιστικά προς το οικτρό τέλος της. Κάποια στιγμή, έπεσε πλέον λιπόθυμος στην καυτή άμμο, σφίγγοντας το βαλιτσάκι στο στήθος του και έτοιμος να παραδώσει το πνεύμα. Στάθηκε όμως τυχερός. Λίγο πριν εκπνεύσει, τον βρήκαν ημιθανή κάποιοι περαστικοί καμηλιέρηδες Φελάχοι.

Ο ένας από αυτούς, έτυχε να είχε πάει κάποτε στην Αμέρικα και έτσι, παραδόξως για Φελάχο, γνώριζε πολύ καλά τις ευκαιρίες που δίνει ο καπιταλισμός, σε εκείνους που μπορούν να τις αρπάξουν. Να κάνουν δηλαδή την ανάγκη του άλλου ευκαιρία. Έτσι, ο Mr. Larry Businessman μπόρεσε να κλείσει την καλύτερη δουλειά της ζωής του. Αγόρασε αδιαμαρτύρητα από τον καπιταλιστή Φελάχο ένα φλασκί με νερό, αντί ενός τετάρτου δισεκατομμυρίου δολαρίων! Με την αγορά του αυτή, απέδειξε, ότι ήταν εξ ανάγκης ένας καλός επιχειρηματίας, αφού με το μισό δισεκατομμύριο αγόρασε για την ζωή του τόσο νερό, όσο ξόδευε κάθε πρωί στον νεροχύτη πλένοντας τα δόντια του!


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »