Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Καβάλα: «Η Σταυρούλα και οι δύο μαμάδες της». Προώθηση της ομοφυλοφιλικής ατζέντας από σχολείο με σκετς μαθητών (video)

ΚΟ: Παρακάτω η σημαντική είδηση, όπως παρουσιάστηκε στο αξιόλογο “Offtherecord” της Καβάλας, από τον Χρήστο Μελίδη. Σημειώστε, ότι επισήμως, «δύο μαμάδες», ακόμα στην Ελλάδα δεν υφίστανται. Πρόκειται συνεπώς, για "δάνειο" από τον «προοδευτικό κόσμο» της Δύσης. Όπως λένε οι μαθητές στο σκετσάκι, «αφού η κοινωνία το αποδέχεται, εμείς δεν θα το δεχτούμε;». Με την ίδια λογική θα δεχτούμε και τα υπόλοιπα "must" της («προοδευτικής») δυτικής κοινωνίας. Αθώωση της παιδεραστίας, πολυγαμία, αιμομιξία, κτηνοβασία, ευθανασία κλπ. Φυσικά για ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί από εδώ και πέρα, υπεύθυνοι είναι οι γονείς και η τοπική κοινωνία (έστω αυτή που δεν θέλει να «προοδεύσει») και τελευταία τα παιδιά. Η σιωπή και η συνενοχή θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στο οργουελιανό μοντέλο τιμωρίας των «αντιδραστικών», που έχει ήδη εξαπλωθεί στην υπόλοιπη «προοδευτική» Δύση. Και μετά θα είναι αργά για δάκρυα.    

(Φοβερός είναι ο διάλογος στο 3:10...) 

Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας μια εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας με τον τίτλο ”Αλυσίδα Προστασίας”, υπό την οργάνωση και τον συντονισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΒΙΑ-STOP, και με
με τη συνεισφορά του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, του ΚΕΔΔΥ Καβάλας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. 

Σαφώς είμαστε, όπως είναι όλοι θέλουμε να πιστεύουμε, κατά της παραβατικής συμπεριφοράς στα σχολεία. Αυτό όμως που με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε αργότερα ήταν ότι ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις υπήρχε και ένα θεατρικό σκετσάκι που παρουσίασε το Λύκειο Κρηνίδων και το οποίο στην  προσπάθεια του να περάσει κάποιο μήνυμα, στην ουσία εισήγαγε μπροστά στα ανυποψίαστα μικρά παιδιά, αν όχι προωθούσε, όχι μόνο την ομοφυλοφιλία, αλλά τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους. Και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. 

Οι διοργανωτές έφτασαν στο σημείο να αφήσουν δύο κορίτσια Λυκείου να υποδύονται τις λεσβίες μαμάδες οι οποίες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στο παιδί τους πώς γίνεται η φυσιολογική αναπαραγωγή, ενώ εκείνο δεν φαινόταν να γνωρίζει καν την ύπαρξη της λέξης και της έννοιας ”μπαμπάς” (πώς σας φαίνεται αυτό για ψυχολογική κακοποίηση παιδιού;). Εκτός του ότι φυσιολογικοποιεί την ομοφυλοφιλία και περνά ως αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους τη στιγμή που δεν υπάρχουν ανάλογοι νόμοι από το Ελληνικό κράτος (κάτι που μόνο ως προπαγάνδα χαρακτηρίζεται), το εν λόγω σκετσάκι στο τέλος παρουσιάζει τον ένα και μοναδικό άνδρα και πατέρα που υπάρχει στο θεατρικό, ως «οπισθοδρομικό». Γιατί; Διότι αντιτίθεται στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους γονείς. Το μήνυμα προς όλους; Ξεκάθαρο. Εάν δεν αποδέχεσαι την ομοφυλοφιλία, είσαι ”ρατσιστής”. 

Δείτε το βίντεο:




Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το μέλος του ΒΙΑ-STOP, δικαστική ψυχολόγο Ελένη Φώτου, καθώς και με τη διευθύντρια του Λυκείου Κρηνίδων, Ευφροσύνη Κυπραίου, και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας πουν ποιό είναι το σχολείο που παρουσίασε αυτό το σκετσάκι όταν τις ρωτήσαμε. Κάτι που φυσικά μας έκανε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, διότι πρώτη φορά στα χρονικά συναντούμε κάποιον που παρουσιάζει κάτι δημοσίως (με καταγεγραμμένο βίντεο που βλέπετε και πιο πάνω), και κατόπιν αρνείται ότι το παρουσίασε. Η κα Φώτου αρκέστηκε να πει ότι ήταν ”ιδέα των παιδιών”, ενώ από την άλλη η κα Κυπραίου μας είπε ότι τα σκετσάκια ήταν ιδέες του ΒΙΑ-STOP τις οποίες τα παιδιά απλά τις εκτέλεσαν. Εμείς πάλι, νομίζουμε ότι το μπαλάκι των ευθυνών είναι τελικά πολύ ελαφρύ.  


Το ”Off The Record” επικοινώνησε φυσικά και με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη αυτού του σκετς. Σε δηλώσεις του ο κος Κουράκος είπε ότι δική του υποχρέωση είναι μόνο τα υπηρεσιακά θέματα, ενώ ο κος Βαγενάς αφού έλαβε πληροφόρηση, μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει σχόλια εκ νέου αφού παρακολουθήσει το εν λόγω σκετσάκι (το Λύκειο εμπίπτει σαφώς στην δική του δικαιοδοσία). 

Η Ελένη Φώτου,
μέλος του ΒΙΑ-STOP

Όμως αλήθεια, τι θα πουν όλοι αυτοί οι ”ειδικοί” που διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση στα παιδιά με ομοφυλόφιλους γονείς που τώρα στην Αμερική κάνουν συμμαχία και στρέφονται δικαστικά ενάντια στους γονείς τους διότι απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα; Τι θα πουν στον Robert Lopez, υιοθετημένο από δυο μαμάδες, όπως στο σκετσάκι, ο οποίος ενήλικας πια γράφει ότι υπέφερε με τρόπους που οι κοινωνιολόγοι δεν μπορούν να περιγράψουν; (Διάβασε: ΗΠΑ: Οδυνηρές εμπειρίες παιδιών που μεγάλωσαν σε ‘οικογένειες’ ομοφυλόφιλων αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στο δικαστήριο). Τι θα πείτε όλοι εσείς στην Heather Barwick, υιοθετημένη επίσης από δυο μαμάδες, ακριβώς όπως στο σκετσάκι, η οποία τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων επειδή τον βρίσκει αφύσικο; Ότι δεν γνωρίζατε; Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες έρευνες (μία χαρακτηριστική δημοσιεύτηκε στο “Canadian Journal of Psychiatry” τον Δεκέμβριο του 2014), το bullying είναι η μικρότερη αιτία που οδηγεί σε αυτοκτονίες νέων. Πώς λοιπόν εσείς συμβάλλετε στην καλύτερη ψυχική υγεία των παιδιών όταν παραβλέπετε όλες τις άλλες αιτίες που είναι και οι μεγαλύτερες; Η πικρή απάντηση δυστυχώς, είναι ότι οι άλλες αιτίες δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Είμαι επίσης σχεδόν σίγουρος, ότι οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές, ο Δήμος, η Αστυνομία, το Νοσοκομείο, δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα παρουσιαστεί. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει τελείως από τις όποιες έστω ηθικές ευθύνες μετέπειτα, διότι μιλάμε για μικρά παιδιά, και η μοίρα τους δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια κάποιων ΜΚΟ που τα χρησιμοποιούν για να προωθήσουν μια ατζέντα, αλλά στα χέρια αυτών που πραγματικά τα αγαπούν και τα διαπαιδαγωγούν. Δηλαδή στα χέρια των γονιών τους, μαζί φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους. Τουλάχιστον, όσων πραγματικών δασκάλων έχουν απομείνει.

Μελίδης Χρήστος – πηγή 


Από την Καβάλα και η παραπάνω αφίσα από εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας», από τις «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καβάλας, στηρίΖΩ», την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015.

το είδα



ΣΧΟΛΙΟ
Οι παρεμβάσεις της συγκεκριμένης "ΜΚΟ", στα σχολεία, είναι συνεχείς. Δείτε την κυρία Ελένη Φώτου, να μιλάει σε εκδήλωση του 1ου Λυκείου Καβάλας, εδώ


Και όπως πάντα, πίσω από κάθε τι βρίσκονται οι "ΜΗ" κυβερνητικές οργανώσεις (παρατηρήστε, στο κάτω μέρος της φωτογραφίας, τους χρηματοδότες της συγκεκριμένης ΜΚΟ)

το δημόσιο προφίλ της κ.Φώτου: https://gr.linkedin.com/pub/eleni-fotou/3a/86/414

Η σελίδα του ΒΙΑ-STOP, εδώ.
 Όπως διαβάζουμε, εδώ και 4 χρόνια εισέρχονται στα σχολεία της Καβάλας:



"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω φορείς συμμετέχουν για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Πρόγραμμα Παρέμβασης Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο διοργανώνει και συντονίζει η ΜΚΟ “ΒΙΑ-STOP”, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας, ενώ το πρόγραμμα παρέμβασης καθαυτό βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο του."

Πάντως αν το αποτέλεσμα της παρέμβασης στα σχολεία, είναι αυτό το βίντεο, ... οφείλουμε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να διαμαρτυρηθούμε: 

ΒΙΑ STOP,
Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων 

Διεύθυνση:  Ομονοίας 117, Καβάλα, Τ.Κ. 65403

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@viastop.gr

Τηλέφωνο: 2510 211103

Μελίδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ