Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πούτιν: Οι ΗΠΑ χτυπούν τη FIFA για να πάρουν το μουντιάλ από τη Ρωσία (Σκάνδαλο FIFA)

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο στη FIFA με την παρέμβαση του Ρώσου προέδρους Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρενέβησαν στην υπόθεση της σύλληψης των στελεχών της Ομοσπονδίας. «Έχουμε άλλη μια κραυγαλέα προσπάθεια των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες». Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι οι συλλήψεις είναι και καθαρή προσπάθεια να προλάβουν την επανεκλογή του Σεπ Μπλάτερ στην κεφαλή της FIFA, ο οποίος έχει τη στήριξη της Ρωσίας. Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι γνωρίζει για τις πιέσεις που δεχόταν ο Μπλάτερ επειδή υποστήριξε τη Ρωσία για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλου το 2018 και ότι η ανάμιξη των ΗΠΑ γίνεται για να παρθεί πίσω η διοργάνωση από την Ρωσία. 

http://www.express.gr/news/sports/770925oz_20150528770925.php3

Tων πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεκδίκησαν την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 και έχασαν από το Κατάρ. Επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης ήταν ο Μπιλ Κλίντον. Η ΦΙΦΑ πάντως δώρισε 100 χιλιάδες δολάρια στην παγκόσμια φιλανθρωπική των Κλίντον, με την οποία έχει συνεργαστεί σε αρκετές περιπτώσεις, για να το απαλύνει την απογοήτευση , και έδωσε «συνδρομή» και στο «Ταμείο» υποστήριξης της Χίλαρι, το, «Hilary For President Foundation».

Το ίδρυμα του Κλίντον έλαβε το 2014 , 500.000 δολάρια από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του ΚΑΤΑΡ και 5 εκ. από την κυβέρνηση του ΚΑΤΑΡ για να μελετήσει, τη «διατροφική ασφάλεια στη Μέση Ανατολή», και το πρόβλημα της υδροδότησης. Αλλά αυτά τα χρήματα ήσαν «καθαρά».
Ωστόσο πολλά κορυφαία στελέχη της FIFA συνελήφθησαν την
περασμένη Τετάρτη από το Εφ-Μπι-Άι στη Ζυρίχη με κατηγορίες διαφθοράς, αδικαιολόγητου πλουτισμού και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».
Ένας άλλος καταζητούμενος από την Ιντερπόλ με βάση ένταλμα της εισαγγελίας της Τιφλίδας, ο φυγόδικος πράκτορας Μιχαήλ Σαακασβίλι έλαβε απαλλακτικό βούλευμα και φύλλο πορείας από το Στέητ Ντηπάρτεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με την υπόθεση και προειδοποίησαν ότι «το νομικό σύστημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για πολιτικές διώξεις», ενώ ο κολαούζος , η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός ανησυχία «παρακολουθεί στενά τις νομικές διαδικασίες κατά των μελών της πρώην κυβέρνησης». Η ναυαρχίδα οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ζήτησε πάντως οι δίκες των υπουργών του Σαακασβίλι να γίνουν «σε αυστηρή συμφωνία με τους διεθνείς δικαστικούς κανόνες».
Ο φυγόδικος σώγαμπρος, που έχει παντρευτεί «δικό μας» κορίτσι , την «Ολλανδή», Sandra Elisabeth Roelofs, έλαβε υπηκοότητα από τον συνάδελφο πράκτορα και κατά κάποιο τρόπο μπατζανάκη Πορόσενκο Ουκρανική υπηκοότητ, και χθες ο Πορόσενκο τον διόρισε κυβερνήτη της Οδησσού. Λέω σώγαμπρος, διότι , 5 μακρινοί (;) συγγενείς της Roelofs, βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του «Ολοκαυτώματος» στο Auchwitz .

Παράλληλα, 12000 ακτιβιστές της «παρδαλής» επανάστασης στην Ρωσία, υπέγραψαν μια αίτηση και την έστειλαν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας του να χορηγήσει την αμερικανική υπηκοότητα για Μιχαήλ Κασιάνοφ, τον συμπρόεδρο του κόμματος της ρωσικής αντιπολίτευσης, PRP-Parnas.
Οι συντάκτες της αναφοράς λένε ότι ο (πράκτορας) Κασιάνοφ, είναι ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Συνασπισμού, « που εργάζεται με υποδειγματικό τρόπο για την προώθηση των δημοκρατικών αξιών» και είναι, «ανεκτίμητη η συμβολή του για την υποστήριξη των θέσεων των ΗΠΑ σχετικά με τα βασικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας» και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί, όπως λένε.
« Απαιτούμε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να μελετήσουν το θέμα της χορήγησης αμερικανικής υπηκοότητας στον κ Κασιάνοφ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της δημοκρατίας», λέει η αναφορά, την οποία υποκίνησε γερουσιαστής Robert Hill, της Κολούμπια*.

* https://www.change.org/p/us-congress-and-president-barack-obama-we-demand-that-the-us-congress-and-president-barack-obama-addressed-the-issue-of-granting-us-citizenship-to-mr-kasyanov-for-his-contribution-the-development-of-democracy-2?lang=en-US


το είδα


Η Γερμανία αγόρασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006
Λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία της Ελβετίας για τοποθέτηση βόμβας στο χώρο του Συνεδρίου της FIFA, ήρθε μια άλλη, νέα «βόμβα» μέσω δηλώσεων για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κονγκό, Κονστάν Ομάρι, ο οποίος ειναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, μίλησε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, λέγοντας ότι η γερμανική ομοσπονδία «αγόρασε» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 το οποίο διοργάνωσε. «Η Γερμανία πλήρωσε για να εξαγοράσει την ψήφο της Ωκεανίας. Ηταν παράνομο. Κατάφερε να κερδίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 αλλά κανείς δεν μίλησε γι'αυτό. Οταν πρόκειται για τη Γερμανία, κανείς δεν μιλάει»
ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αντιδράσεις.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι Γερμανοί αναδείχθηκαν τότε νικητές με 12 ψήφους έναντι 11 της Ν.Αφρικής μετά από αποχή στην 3η ψηφοφορία του εκπροσώπου της Νέας Ζηλανδίας.




το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ