Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Υεμένη...

Της Μαριάννας Τσήπα

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Υεμένης "Al-Masirah" ανακοίνωσε πως αμέσως μετά τη Σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια της Τουρκίας -ναι εκεί που έσερνε τον χορό, αγκαζέ με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Κοτζιάς και συζήτησαν την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία-, ξεκίνησαν εκ νέου τρεις (3) αεροπορικές επιδρομές από την Σαουδική Αραβία, με στόχους τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια της Unicef, που κατευθύνονται στην επαρχία Saa’da, βόρειοδυτικά της Υεμένης.

Οι επιθέσεις στα πλοία της Unicef πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή που ένα Ιρανικό πλοίο με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα και φάρμακα) κατευθύνεται στο λιμάνι της Hudaidah, παραλιακής πόλης της Υεμένης.

Πριν 15 ημέρες, η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε το αεροδρόμιο της Sana’a, ώστε να αποτρέψει την προσγείωση δύο πολιτικών αεροπλάνων του Ιράν, με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Υεμένης.
Και τότε η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ, σιώπησε!

Το παιδάκι στην Υεμένη προσπαθεί να προστατεύσει τη μικρή του αδελφούλα, από τους βομβαρδισμούς (πηγή φωτο: εδώ)


Την εκεχειρία είχε ζητήσει ο ίδιος ο ΟΗΕ, ώστε μετά τους
φονικούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν 23 Μάρτη, να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό που λιμοκτονεί.

Για την ελευθερία και τη δημοκρατία... πληρώνουν τον αγώνα τους 26 εκατομμύρια πεινασμένοι άνθρωποι... χωρίς τρόφιμα, χωρίς φάρμακα, χωρίς είδη απλής επιβίωσης.

Γέροι και μικρά παιδιά, που έχουν γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, πεθαίνουν από την πείνα ή από την αδυναμία προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ που δεν απασχολεί τα ΜΜΕ και τους "πολιτισμένους" ηγέτες της δύσης...

Εκτός από τους βομβαρδισμούς, χωρίς καμία διάκριση, το σκοταδιστικό μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, τώρα εμποδίζει ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ, που θα μπορούσε να σώσει ανήμπορους, γέροντες και παιδιά.

Ο Johannes van der Klaauw, ο Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την Υεμένη, δήλωσε το περασμένο Σάββατο ό,τι "η Σαουδική Αραβία εμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον χειμαζόμενο λαό της Υεμένης", αλλά ο ΟΗΕ -πάντα συμπαραστάτης των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στον πλανήτη-, όπως ακριβώς με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, την Τουρκία που εκπαιδεύσει και οπλίζει τους δολοφόνους του "ισλαμικού κράτους" στη Συρία, δεν κάνει τίποτα να σταματήσει τους δολοφόνους της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν πρόκειται μόνον για ένα φαινόμενο "τρομοκρατίας" των "ισλαμιστών" του χαλιφάτου, των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης... έχουμε μια ακόμη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ένα έγκλημα πολέμου κι η "διεθνής κοινότητα" συγκαλύπτει με ένοχη σιωπή το έγκλημα.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ... μαφιόζικη σιωπή!


* Ο κύριος Κοτζιάς, θα μπορούσε να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό την "εθνική αναγκαιότητα" εμπλοκής της πατρίδας μας σ' αυτή τη γενοκτονία; Ναι μεν έχουμε μνημόνιο και πολλά προβλήματα, αλλά η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" και ο "αριστερός" υπουργός των Εξωτερικών μας, βρίσκει τον "χρόνο" να εμπλακεί η χώρα μας σ' αυτή τη γενοκτονία κι ακόμη στην προσφορά βοήθειας στο δικτατορικό καθεστώς της Ουκρανίας. Στην πλήρη ταύτισή του με τους Αβραμόπουλο-Βενιζέλο, των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Άραγε για τον βιασμό της Κύπρου και το σχέδιο "ομοσπονδοποίησης"-διχοτόμησης, τις παραβιάσεις και "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, τα Σκόπια και την ονομασία τους ως "Μακεδονία"... έχει εντολές που να κινηθεί ή θα σύρει για ακόμη μια φορά τον χορό των φινιάδων και θα εκτελέσει εντολές τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »