Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δημοσιογραφική αποστολή στο Ντονμπάς:είναι ένας πόλεμος με τηλεχειρηστήριο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας…

Δημοσιογραφική ομάδα του telesurtv πέρασε από τη Ρωσία στο Ντονμπάς μίλησε με αυτόπτες των γεγονότων πολίτες και εθελοντές και καταγράφει τις μαρτυρίες τους. Παρέμεινε από 5 έως 12 Μαίου στο Ντονμπάς:

  1. η εκεχειρία του Minsk δεν τηρείται απόλυτα: δεν υπάρχουν βέβαια μάχες μεγάλης κλίμακας εδώ και 4 μήνες αλλά καθημερινά ακούγαμε πυρά και εκρήξεις τη νύχτα στα 4 χωριά που επισκεφθήκαμε. Στο μέτωπο του Ντόνετσκ μάχες γίνονταν με αυτόματα,πυροβολικό κλπ.Στους δρόμους παρατηρούσες κινητικότητα και βαρέων όπλων που δεν προβλέπονται από τη συμφωνία του Μινσκ
Caσθσθηση


2. Είναι ένας πόλεμος χαρακωμάτων και φθοράς.Οι μάχες διαδραματίζονται σε
ανοιχτά πεδία και όχι όπως στη Μέση Ανατολή. Προετοιμάζονται για έναν πόλεμο φθοράς μακράς διαρκείας.

Ucrania ya no está en los medios occidentales pero la guerra sigue.


3. Οι απαγωγές και η πολιτική βία στις πόλεις: είχαμε αναφορές για απαγωγές, αυθαίρετες κρατήσεις, βασανιστήρια  και άλλες πράξεις πολιτικής βίας στις πόλεις. 


4. Η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται: στις πόλεις τις πιο απομακρυσμένες και σε αυτές της πρώτης γραμμής λείπουν βασικά είδη διατροφής ως και γάλα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα καύσιμα.Λείπουν φάρμακα και τρόφιμα.


5. Φόβος μεταξύ των πολιτών: κλεισμένη στο σπίτι της ,φοβάται ν΄ανοίξει την πόρτα της και κραυγάζει ότι δεν έχει τίποτα να φάει.


Caσθσθηση



  1. Πόλεις φαντάσματα: ο πόλεμος δημιούργησε πάνω από 1 εκατομύριο εκτοπισμένους σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ στις 25 Απρίλη. Σήμερα η έξοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Στις 5 Μάη είδαμε μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στα σύνορα για να εγκαταλείψουν την Ουκρανία προς Ρωσία.

  2. Η διαμάχη είναι σύνθετη σχεδόν τρελή: ο Sergei, ένας εθελοντής από τη Ρωσία μας λέιε ότι η Ουκρανία έχει γίνει ένα σπίτι τρελών. Φασίστες και αντιφασίστες πολεμούν μαζί από την ίδια πλευρά.
Cauhohuqhuosqhuosq
ο τ. στρατιωτικός ισπανός που συμμετέχει στην ταξιαρχία
Simon Bolivar που υπερασπίζεται τη Νέα Ρωσία
    8. Ένας πόλεμος με τηλεχειρηστήριο: η Ουκρανία μοιάζει ολοένα και περισσότερο ένα θέατρο πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Αλλά είναι ένας πόλεμος με τηλεχειρηστήριο. Μιλήσαμε με ρώσους εθελοντές αλλά επίσης και με εθελοντές από Ισπανία, Ισραήλ, Γερμανία, Βραζιλία.

    9. Πολίτες 2ης κατηγορίας :πολλοί νέοι μας δήλωσαν ότι κατά την διάρκεια χρόνων αισθάνονταν ως πολίτες β κατηγορίας.Αυτοί είναι ρωσικής καταγωγής, μιλάνε ρώσικα ή πολύ απλά ζητούν ένα παρελθόν κοινό με τη Σοβ Ένωση και υπήρξαν θύματα διακρίσεων από την κυβέρνηση του Κιέβου όπως στην εκπαίδευση. Eνδεικτικό είναι και το φίμωμα των ρώσικων μίντια στην Ουκρανία. (telesurtv 16/5/15)

    Capijjisji
το είδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »