Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Vladimir Karasev: Η Τουρκία εγκαταλείπει το δολάριο

Το χαρτοφυλάκιο των αμερικανικών ομολόγων του Υπουργείου Οικονομικών που κατείχε η Τουρκία έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Οι Τούρκοι πούλησαν σχεδόν όλα τα αμερικανικά χρεόγραφα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπάρις Έργκιν μιλά για το πώς η χώρα ξεφορτώνεται τον Αμερικανικό συστατικό στραγγαλισμού στις σελίδες της Sabah.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το δολλάριο χάνει τη δύναμή του στον κόσμο. Ο αριθμός των αμερικανικών ομολόγων που κατέχουν η Κίνα, η Ρωσία και η Τουρκία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της στην ιστορία. Το μερίδιο του δολαρίου σε συναλλαγματικά αποθέματα μειώνεται επίσης. Η ηγεμονία του αμερικανικού δολαρίου έχει κλονιστεί. Οι κεντρικές τράπεζες σε πολλές χώρες του κόσμου ξεφορτώθηκαν το δολάριο. Το μερίδιο του δολαρίου στα συναλλαγματικά αποθέματα του κόσμου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό των τελευταίων πέντε ετών:

"Τα τελευταία χρόνια, χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, μειώνουν τα αποθεματικά τους σε δολάρια και πωλούν κυβερνητικά ομόλογα των ΗΠΑ. Η Τουρκία έχει επίσης ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι. Ο στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση από το δολάριο ως ανταπόκριση στις αμερικανικές ενέργειες που απειλούν με κυρώσεις. "

O Τούρκος δημοσιογράφος δίνει στατιστικά στοιχεία.

Η Κίνα, μετά τον αμερικανικό εμπορικό πόλεμο, μείωσε σημαντικά τα αμερικανικά ομόλογα. Η Ρωσία πώλησε $81.000.000.000 μετοχές των Η.Π.Α. και μείωσε τα αποθεματικά της κατά 84%.

Επί του παρόντος, το μερίδιο του ευρώ στα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας υπερέβη το μερίδιο του δολαρίου: 32% έναντι 24% αντιστοίχως.

Το μερίδιο του Γουάν Κίνας στα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκε επίσης ταχέως και ανήλθε σε 14,7%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, το μερίδιο του δολαρίου των ΗΠΑ στα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα στον κόσμο έχει μειωθεί περισσότερο. Ακολουθεί το Kαναδικό δολάριο.

Το μερίδιο του ευρώ έχει αυξηθεί περισσότερο, ακολουθούμενο από το γιεν. Το κινεζικό γιουάν παρουσίασε μια τρίτη αύξηση. Αντί για το δολάριο, όλοι δουλεύουν με χρυσό.

Το απόσπασμα του συγγραφέα:
"Η Κίνα έχει αποθηκεύσει χρυσό από τις αρχές του 2019. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αύξησε τα αποθέματα χρυσού από 61 εκατομμύρια ουγγιές σε 61,61 εκατομμύρια ουγγιές, ενώ η ποσότητα αυξήθηκε κατά 15,86 τόνους και ο όγκος του χρυσού που προστέθηκε στα αποθέματα από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο έφθασε στον  υψηλό αριθμό των  58 τόνων. Η Κίνα μπορεί να αγοράσει 150 τόνους χρυσού το 2019.

Θα προσθέσω ότι η Ρωσία αγοράζει χρυσό εδώ και χρόνια, και έφθασε σε έξι χρόνια το υψηλό στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Έχουμε αυξήσει τα αποθεματικά μας κατά 145,5 τόνους από την αρχή του έτους. Αυτή είναι μια αύξηση 70% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Ο χρυσός συχνά θεωρείται ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε πτώσης της αξίας του δολαρίου. Η Ρωσία είναι τώρα ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο, η χώρα κατατάσσεται Πέμπτη όσον αφορά τα αποθέματα χρυσού. Η Ρωσία κατατάσσεται τρίτη μετά την Κίνα και την Αυστραλία από την άποψη της παραγωγής αυτού του πολύτιμου  μετάλλου.

Εάν η αγορά του χρυσού συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, η Ρωσία θα είναι σε θέση να παρακάμψει τη Γαλλία και την Ιταλία και μέσα σε ένα χρόνο θα εισέλθει  στις τρεις κορυφαίες χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού.

Ο εμπειρογνώμονας  σημειώνει ότι αν τέτοιοι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν περιορίσει σημαντικά την επιρροή του δολαρίου και αγοράζουν χρυσό, υποδηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα κατάρρευσης του νομίσματος των ΗΠΑ.
Πραγματικά ελπίζω να δω άχρηστα πράσινα χαρτιά να καίγονται  κάπου στις γειτονιές του Χάρλεμ, ζεσταίνοντας τους ντόπιους άστεγους.

Είναι καιρός να σπάσουμε την άγρια "ειρήνη" που επέβαλαν οι Αμερικανοί σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Και θα είναι συμβολικό αν αυτή η "ειρήνη" καταστραφεί από τη Ρωσία.

Vladimir Karasev, ειδικά για το μέτωπο των ειδήσεων
https://news-front.info
το είδα

1 σχόλιο:

  1. Και σύμβουλος κινέζικου κολοσσού πετρελαίου στην ΚΙΝΑ http://dia-kosmos.blogspot.com/2019/06/bp-exxon-rosneft.html όταν αυτοί ελέγχουν τα πάντα και είναι σχεδόν (θεοί) στη γη δεν υπάρχει διαφυγή ...Διαγγελέας Shell was first in the 2013 Fortune Global 500 list of the world's largest companies in that year its revenues were equivalent to 84% of the Dutch national $556 billion GDP

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ