Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Πληροφορίες ότι απετράπη νέο σχέδιο πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Σχεδιαζόμενο πραξικόπημα που φέρεται να προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέτρεψαν οι Αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Στρατιωτικό σχέδιο για την πραγματοποίηση πραξικοπήματος, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο στρατηγός Ραούλ Ισαΐας Μπαντουέλ που βρίσκεται υπό κράτηση από το 2009, και να αναγορευτεί πρόεδρος απέτρεψε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικοινωνιών και Πολιτισμού της χώρας, Χόρχε Ροντρίγκιες. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος, στο σχέδιο συμμετείχαν τόσο πρώην, όσο και εν ενεργεία αξιωματούχοι του στρατού, και προέβλεπε ότι το πραξικόπημα θα λάβει χώρα στις 23 - 24 Ιουνίου. 

Μάλιστα, το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα φέρεται να
προέβλεπε μεταξύ άλλων και τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Οι πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 30ής Απριλίου. 

Η κρίση στη Βενεζουέλα επιδεινώθηκε τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ.


Μια σειρά από άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, καταδίκασαν την απόπειρα πραξικοπήματος, καλώντας σε αποφυγή ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ