Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Αν θα κάνεις Τούρκο φίλο βάστα και ένα ξύλο.


Αυτό είναι να έχεις υπουργό Άμυνας στρατιωτικό που ενώ ο Τσίπρας πουλάει παραμύθι των Αμερικανών επικοινωνιολόγων του για συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και ένταση στις "ελληνοτουρκικές σχέσεις"... ο Αποστολάκης απολαμβάνει ψαρούκλες και πίνει στην υγεία του μαλάκα Έλληνα. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Αποστολάκης δεν πέρασε καν από το γραφείο του στο Υπουργείο Άμυνας, ενώ όπως διέρρευσε τις προηγούμενες μέρες στον Τύπο, δεν κατεβαίνει ως υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έντασης που υπάρχει αυτήν την  περίοδο με την Τουρκία……..και από την άλλη πάει για ψαράκι.

Ο Αποστολάκης αν του έχει μείνει στις τσέπες λίγη στρατιωτική τιμή έπρεπε να παραιτηθεί, αν υπογραφούν ΝΕΑ ΜΟΕ Ελλάδας Τουρκίας, με το ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ σε εξέλιξη. Θα περάσει από δίκη. Θα είναι το καμένο πρόβατο. Όλη την
Ελλάδα θα καλύπτουν οι S400 Αυτό λένε και οι Τούρκοι. Δείτε  το χάρτη που δημοσιεύτηκε χθες στη Τουρκία. Πάντως ο Αποστολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ...για αυτό πήγε για.... ψαράκι. .

Αλλά και την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, στην Κύπρο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, φωτογραφίζονταν με την Ελένη Φουρέιρα, αφού παρακολούθησαν τη συναυλία της. Έτσι, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την Ελένη Φουρέιρα, αφού παρακολούθησαν τη συναυλία της.



Με τα περιβόητα ΜΟΕ που οι πολλοί γνωρίζουν μόνο τα αρχικά , ελληνική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο τίθεται υπό διαρκή αμφισβήτηση όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από τους ίδιους τους Αμερικανούς και τα όργανα του ΝΑΤΟ που θα είναι οι κυρίαρχοι του χώρου. Η νέα δομή του ΝΑΤΟ έρχεται να βάλει τη σφραγίδα της στα όσα έχουν δρομολογηθεί. Το Αιγαίο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά επιτελεία αποτελεί "γκρίζα περιοχή",περιοχή με ασαφές καθεστώς κυριαρχίας. Αυτό εξέφραζαν εξάλλου και τα αμερικανικής έμπνευσης Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), που κατά καιρούς προωθούσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η φόρμουλα επιβολής της τουρκικής συγκυριαρχίας στο Αιγαίο υπό υψηλή επικυριαρχία των Αμερικανών. Τα μέτρα αυτά κατά ένα μέρος ξεπεράστηκαν στην πράξη με την αποδοχή από την Ελλάδα της νέας δομής του ΝΑΤΟ και του τρόπου λειτουργίας των ΝΑΤΟικών στρατηγείων. Η θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνώς (εναέριος και θαλάσσιος χώρος, όπως και FIR) ελεγχόταν επιχειρησιακά από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς είναι μια περιοχή διάσπαρτη από ελληνικά νησιά, θα μετατραπει σε περιοχή ελληνοτουρκικής συγκυριαρχίας με υψηλό επικυρίαρχο το στρατηγείο της Νάπολης, που θα εκχωρεί την αρμοδιότητα, κατά περίπτωση, στα υποστρατηγεία της Σμύρνης και της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ