Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Χαμός στη Δανία με βίντεο που δείχνει μαθητές να προσεύχονται και να λένε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Σάλος στη Δανία με μαθητές να προσεύχονται και να αναφωνούν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» κατόπιν εντολής της δασκάλας τους. Μέρος της διδασκαλίας η μουσουλανική προσευή, υποστηρίζει το σχολείο.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Δανία βίντεο με μαθητές που γονατίζουν στο έδαφος και, υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους, αναφωνούν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Το βίντεο δείχνει ένα παιδί από την Αφρική, με μουσουλμανική ενδυμασία, να παρουσιάζει σε Δανούς μαθητές την ισλαμική προσευχή. Εκείνη τη στιγμή διακόπτεται από την δασκάλα που δίνει εντολή στα παιδιά να πουν ««ο Αλλάχ είναι μεγάλος», την ώρα που βρίσκονται στα γόνατα, σε στάση προσευχής.

Σύμφωνα με το
δτηλεοπτικό δίκτυο TV2 το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Δανίας το Νοέμβριο του 2018. Το βίντεο κατέγραψε και ανέβασε στο διαδίκτυο η μητέρα του μικρού Σουδανού, που παρακολούθουσε τη σκηνή, μολονότι οι υπεύθυνοι τής είχαν δηλώσει ότι απαγορεύεται να το δώσει στη δημοσιότητα.

Οπως ήταν φυσικό το βίντεο, που ανακάλυψε ο ιστότοπος Document.dk, πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στα social media.
«Τη δασκάλα θα πρέπει να την διώξουν με τις κλωτσίες», γράφει χρήστης, ενός ένας άλλος συμπληρώνει «και αν αυτό δεν γίνει, να κλείσει το σχολείο».

Ο Μάρτιν Χένρικσεν, επικεφαλής της επιτροπής του Λαϊκού Κόμματος στη Δανία έστειλε επιστολή στην διεύθυνση του σχολείου, ρωτώντας να μάθει γιατί θα πρέπει οι Δανοί μαθητές να μάθουν τις θρησκευτικές συνήθειες των Μουσουλμάνων.

Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι η μουσουλμανική προσευχή ήταν μέρος θεματικής ενότητας, στην οποία οι μαθητές διδάσκονται διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Επίσης τόνισε ότι η δασκάλα έχει την πλήρη υποστήριξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ