Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πως να απενεργοποιηθεί η Ρωσία με το πάτημα ενός κουμπιού χωρίς να ρωτηθεί ο Trump

© Ria Novosti/Βλαντιμίρ Trefilov
Επίθεση Χάκερ. Φωτογραφία αρχείου

Ivan Danilov
Κάθε φορά που ένας Ρώσος αρθρογράφος ή αναλυτής γράφει για τις Αμερικανικές επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, αντιμετωπίζει αναπόφευκτα μια αντίδραση στο στυλ της "Ρωσικής προπαγάνδας εφευρίσκοντας εχθρούς, διότι στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί θέλουν μόνο ότι είναι καλό για μάς".
Ευτυχώς, για να βοηθήσουν τα Ρωσικά ΜΜΕ έρχονται οι Αμερικανοί συνάδελφοι, οι οποίοι με αξιέπαινη ειλικρίνεια και ενθουσιασμό γράφουν ένα άμεσο κείμενο για το πώς οι Αμερικανοί εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις σε Ρωσικές υποδομές, για παράδειγμα στην ηλεκτρική διανομή και δεν έχουν καν την ιδέα ότι τέτοιες ενέργειες είναι στην πραγματικότητα μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των πράξεων επιθετικότητας.

Στον κόσμο τους, όπως και στον κόσμο εκείνων που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στο μαντρί των Αμερικανών θέλουν μόνο το καλό για μας, ενώ

στους στρατιώτες του Πενταγώνου και του κυβερνοχώρου υπό τις στολές του ΝΑΤΟ επιτρέπονται τα πάντα, και οποιαδήποτε από τις ενέργειές τους είναι ηθική εξ ορισμού, αλλά η Ρωσική πλευρά είναι αδύνατη δεν μπορεί παρά να πληρώσει και να μετανοήσει, για φανταστικές ιστορίες, με  σύγχρονες και μελλοντικές αμαρτίες


Ένα όμορφο παράδειγμα αυτού του τρόπου σκέψης μας παρουσιάζεται από το φρέσκο και σκανδαλιστικό υλικό των κύριων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης-τους New York Times, που δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο "οι ΗΠΑ εντείνουν τις διαδικτυακές επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρωσίας".

Στην   νικηφόρα ανακοίνωση των New York Times: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις ψηφιακές εισβολές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρωσίας, προειδοποιώντας τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και αποδεικνύοντας πως η διοίκηση Trump χρησιμοποιεί νέες εξουσίες για την ανάπτυξη πιο επιθετικών εργαλείων στον κυβερνοχώρο», δηλώνοντας το από νυν και πρώην αξιωματούχούς . Σε συνέντευξή τους τους τελευταίους τρεις μήνες, οι αξιωματούχοι περιέγραψαν την τοποθέτηση του κώδικα ηλεκτρονικού υπολογιστή των Η.Π.Α. στα δίκτυα διανομής ενέργειας της Ρωσίας και σε άλλες εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του 2018

Η Αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι το 2018 οι Αμερικανοί όχι μόνο επιτέθηκαν σε ορισμένες ρωσικές "μονάδες" που φέρονται να ασχολήθηκαν με "παραπληροφόρηση" και "πειρατεία", αλλά επίσης εισήγαγαν κακόβουλα προγράμματα υπολογιστών στα συστήματα ελέγχου των ρωσικών δικτύων διανομής ενέργειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκβιάσουν τη ρωσική ηγεσία (πιθανώς υπονοώντας τη δυνατότητα των ΗΠΑ να «κόψουν το φως» στη Ρωσία με ένα κλικ).

Έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι του The New York Times να μην φαίνονται εντελώς ανόητοι σε περίπτωση που αποδειχθεί και πάλι ότι το νικητήριο μήνυμα δεν είναι απολύτως δικαιολογημένο, εισάγεται μια σημαντική διευκρίνιση στο κείμενο του άρθρου. Παρόλο που αφήνει ανοιχτό το ζήτημα των πραγματικών επιτυχιών των Αμερικανών σαμποτέρ του κυβερνοχώρου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους: «Το πιο σημαντικό ερώτημα, η απάντηση στο οποίο δεν μπορεί να γίνει γνωστή χωρίς πρόσβαση στις μυστικές λεπτομέρειες της επιχείρησης, είναι πόσο βαθιά οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να διεισδύσουν στα ρωσικά δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο τότε θα ήταν σαφές εάν η Ρωσία θα μπορούσε να βυθιστεί στο σκοτάδι ή να καταστείλουν τις ένοπλες δυνάμεις της. Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί μέχρι να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (που καθορίζονται από τους Αμερικανούς). "

Είναι εύκολο να παρατηρήσετε ότι αν παρόμοιες πληροφορίες σχετικά με το χακάρισμα του Αμερικανικού συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την πιθανή πιθανότητα ενός "μπλακάουτ" στις Η.Π.Α. εμφανίζονταν στον ρωσικό ή τον Κινέζο τύπο, τότε στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ξεσπάσει ένα σκάνδαλο απλά επικό που αποδεικνύει εύκολα την παρουσία στο μυαλό της αμερικανικής πολιτικής ελίτ (και ολόκληρης της κοινωνίας) ενός πολύ σαφούς διπλού προτύπου που χωρίζει ολόκληρο τον κόσμο σε δύο κατηγορίες ανθρώπων: εκείνους που μπορούν να κάνουν τα πάντα (δηλαδή τους Αμερικανούς) και τους υποανθρώπους ( όλους τους άλλους, με την ενδεχόμενη εξαίρεση από τον κατάλογο των Δυτικών Ευρωπαίων, αν συμπεριφέρονται καλά)-που τους απαγορεύεται ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα αυτοάμυνας.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι η επίδειξη εξουσίας (που προσπαθεί να δείξει το άρθρο από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης) είναι, στην πραγματικότητα, μια επίδειξη αδυναμίας και η παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες της διπλής εξουσίας άξια κάποιας υπανάπτυκτης Αφρικανικής χώρας.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης ανέφεραν κάτι εντελώς αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια: «δύο εκπρόσωποι της (προεδρικής) διοίκησης είπαν ότι πίστευαν ότι ο κ. Trump δεν είχε ενημερωθεί λεπτομερώς σχετικά με τα βήματα για την τοποθέτηση "εμφυτευμάτων"-ο κώδικας λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση ή επίθεση στο ρωσικό δίκτυο. Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι δίστασαν να αναφέρουν τις πράξεις τους εναντίον της Ρωσίας λεπτομερώς στον Trump λόγω ανησυχιών. μπορεί να διατάξει την ακύρωση της επιχείρησης ή να συζητήσιε με αλλοδαπούς αξιωματούχους, όπως έκανε το έτος 2017 όταν ανέφερε μια ευαίσθητη επιχείρηση στη Συρία σε συζήτηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών ".

Με άλλα λόγια, τα κύρια Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα, και ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος δεν ελέγχει τη χώρα, η οποία, στην πραγματικότητα, διοικείται από μια στρατιωτική-γραφειοκρατική (και μη εκλεγμένη) χούντα. Μην ενημερώσετε τον Αρχιστράτηγο για δράσεις που μπορεί κάλλιστα να είναι ο λόγος για την ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων, ούτε τον κύριο Τύπο (ο οποίος θεωρητικά θα πρέπει να τρομοκρατηθεί από αυτή την εξέλιξη των γεγονότων και το ποδοπάτημα των δημοκρατικών θεσμών. (στηρίζοντας σθεναρά την εξάλειψη των καταλοίπων του αμερικανικού δημοκρατικού συστήματος).

Η πραγματική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακόμη χειρότερη από όταν το περιέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας σε Γάλλους δημοσιογράφους για το Αμερικανικό βαθύ κράτος: "έχω ήδη επικοινωνήσει με έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, και με έναν άλλο, και με τους τρεις προέδρους που έρχονται και φεύγουν και η πολιτική δεν αλλάζει. Ξέρεις γιατί; Επειδή η δύναμη της γραφειοκρατίας είναι πολύ ισχυρή. Ένας άνθρωπος εξελέγη, έρχεται με κάποιες ιδέες, οι άνθρωποι έρχονται σ 'αυτόν με υποθέσεις, καλά ντυμένοι και με σκούρα κοστούμια όπως το δικό μου, αλλά όχι με κόκκινη γραβάτα, αλλά με μαύρη ή σκούρα μπλε , και αρχίζουν να εξηγούν πώς να το κάνει και όλα αλλάζουν ταυτόχρονα. Πηγαίνει από τη μία διοίκηση στην άλλη. Το να αλλάξει κάτι είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, το λέω αυτό χωρίς ειρωνεία. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι κάποιος δεν το θέλει, αλλά επειδή είναι δύσκολο "(αναφέρεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro, 2017).

Τώρα, οι "άνθρωποι με τα ξ κοστούμια" δεν προσπαθούν καν να εξηγήσουν κάτι και να αναγκάσουν τον επίσημο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνει κάτι. Απλά διοικούν τη χώρα και το στρατό της, ενώ ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος διευθύνει μόνο τον λογαριασμό του στο Twitter. Από αυτή την ιστορία, αν υπάρχει ακόμη και μια μικρή ποσότητα αλήθειας σε αυτό, προκύπτει ένα σημαντικό συμπέρασμα: μέχρι ο Donald Trump να αποδείξει στην πράξη ότι είναι ο Πρόεδρος, όχι μια διακοσμητική κούκλα, δεν υπάρχει απλώς τίποτα να συζητήσουμε σε συνόδους κορυφής και διμερείς συναντήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »