Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Η Google αποσύρει βίντεο που την κατηγορεί για χειραγώγηση των εκλογών από το.. δικό της YouTube

Η πλατφόρμα βίντεο της Google, το γνωστό σε όλους μας YouTube προφανώς δεν αποτελεί μέρος για περιεχόμενο που κατηγορεί τον τεχνολογικό γίγαντα για πολιτική προκατάληψη και χειραγώγηση των εκλογών.

Μια έκθεση που βασίστηκε σε διαρροή πληροφοριών από υπάλληλο της εταιρείας αφαιρέθηκε από την Google μόλις μία ημέρα μετά την δημοσίευσή της.

Το διαδικτυακό μεγαθήριο βρέθηκε στο στόχαστρο του Project Veritas, μιας συντηρητικής ομάδας δράσης που επιδιώκει να εκθέσει τις φιλελεύθερες προκαταλήψεις διαφόρων αμερικανικών οργανώσεων μέσω της δημοσίευσης διαρρεύσαντος υλικού. Η έκθεσή της τη Δευτέρα υποστήριξε ότι η Google εσκεμμένα τροποποιεί τους αλγορίθμους αναζήτησης για να προωθήσει τις φιλελεύθερες ατζέντες που ευνοεί και ότι αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει στην «αποφυγή μίας επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ» στις επικείμενες εκλογές.




Το YouTube, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στο διαδίκτυο, που ανήκει στην Google, σύντομα κατέβασε τα βίντεο που είχαν μεταφορτωθεί από το Project Veritas, ανέφερε ο επικεφαλής της, Τζέιμς Ο’ Κίφι, σύμφωνα με το RT. Το βίντεο αφαιρέθηκε «εξαιτίας μιας αξίωσης απορρήτου από τρίτο μέρος», αναφέρει πλέον ένα μήνυμα σε οποιονδήποτε προσπαθεί να δει το επίμαχο βίντεο.

Το τρίτο μέρος είναι ίσως η Τζεν Τζενάι, η υπεύθυνη της Google για την «υπεύθυνη καινοτομία», η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση, να συζητά τις πολιτικές της εταιρείας σε μια συνέντευξη με συνεργάτες του Project Veritas.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση σε μια δημοσίευσή της σε blog, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που συνάντησε «έκρυψαν την αληθινή ταυτότητά τους, με κινηματογραφούσαν χωρίς τη συγκατάθεσή μου, επεξεργάστηκαν τις δηλώσεις μου και τις συνένωσαν στο βίντεο με τέτοιο τρόπο ώστε να διαστρεβλώσουν τα λόγια μου και τις ενέργειες του εργοδότη μου, διαδίδοντας το στο διαδίκτυο.

Η Τζενάι δήλωσε ότι το πρότζεκτ Veritas της «έστησε παγίδα» προκειμένου να πάρει «χρήσιμες πληροφορίες» για την έκθεσή του, επιμένοντας ότι δεν είναι κάποιο ισχυρό εκτελεστικό όργανο με επιρροή στην πολιτική της Google. Ο ισχυρισμός ότι η Google επρόκειτο να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 «είναι απόλυτη ανοησία, βέβαια», ανέφερε. Ότι και να κάνει η Google με τους αλγόριθμους της μηχανής αναζήτησης, έχει ως στόχο να αποτρέψει τις «ξένες παρεμβάσεις» και να επηρεάσει τις εγχώριες συζητήσεις, πρόσθεσε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πρακτικές της εταιρείας.




Το Project Veritas είχε προηγουμένως βγάλει τα βίντεό του από το YouTube. Μόλις αυτό το μήνα, η έκθεσή του σχετικά με την υποτιθέμενη καταστολή των συντηρητικών φωνών στο Pinterest απομακρύνθηκε από την πλατφόρμα της Google, η οποία ανέφερε και πάλι ως αιτία της κίνησης την παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Αυτό το μήνα, το YouTube απαγόρευσε επίσης ή υπονόμευσε μια σειρά δημιουργών ύστερα από μια καταγγελία από τον δημοσιογράφο του Vox Κάρλος Μάζα. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους νέους κανόνες της πλατφόρμας σχετικά με το περιεχόμενο, οι οποίοι προορίζονται για την καταπολέμηση της διασποράς μηνυμάτων μίσους στο διαδίκτυο. Οι επικριτές της κίνησης ισχυρίζονται ότι ουσιαστικά καταπνίγεται η πολιτική συζήτηση επιτρέποντας στους αριστερές σχολιαστές να ισχυρίζονται πως επικριτές τους, τους παρενοχλούν, επιτρέποντας έτσι στο YouTube να τους «τιμωρεί».

πηγή


Insider Blows Whistle & Exec Reveals Google Plan to Prevent “Trump situation” in 2020 on Hidden Cam



https://www.projectveritas.com/2019/06/24/insider-blows-whistle-exec-reveals-google-plan-to-prevent-trump-situation-in-2020-on-hidden-cam/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »