Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Υπάλληλοί του Facebook είχαν πρόσβαση σε 600.000.000 κωδικούς χρηστών!

Aντιμέτωπο με ένα ακόμη σκάνδαλο, που αφορά στα προσωπικά δεδομένα όσων το χρησιμοποιούν, φαίνεται πως βρίσκεται το Facebook.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχτεί σήμερα ότι είχε αποθηκεύσει  εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε μορφή… plain text -δηλαδή, σε μορφή που δεν ήταν κρυπτογραφημένη, αλλά εύκολα αναγνώσιμη από τους υπαλλήλους του.

Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε, όταν ένας ερευνητής ασφάλειας δημοσίευσε το θέμα στο διαδίκτυο.

Εντούτοις, το Facebook λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι υπάλληλοι είχαν καταχραστεί την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.
Η εταιρεία λέει ότι οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύτηκαν σε εσωτερικούς διακομιστές της εταιρείας, χωρίς να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οποιοιδήποτε τρίτοι.

Ωστόσο, το περιστατικό αποκαλύπτει μια ακόμη τεράστια αβλεψία του Facebook, που έρχεται να προστεθεί στα σκάνδαλα των τελευταίων δύο ετών.

Σύμφωνα με το blog KrebsOnSecurity, από 200.000.000 έως και 600.000.000 κωδικοί χρηστών του Facebook μπορεί να
έχουν αποθηκευτεί σε μορφή plain text και να είναι έτσι προσβάσιμοι σε 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

Πάντως, το Facebook δεν δίνει συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο αναφέρει ότι θα ειδοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής Facebook Lite (η εφαρμογή του Facebook στις αναδυόμενες αγορές), δεκάδες εκατομμύρια χρηστών της στάνταρ εφαρμογής, καθώς και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram.

Σύμφωνα με την βέλτιστη πρακτική ασφαλείας, οι εταιρείες διατηρούν τα στοιχεία πρόσβασης των χρηστών στις υπηρεσίες τους σε κρυπτογραφημένη μορφή, έτσι ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα ακόμα και από τις ίδιες.

Όμως, στο Facebook, όπως αποδεικνύεται (και παραδέχεται) τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονταν σε απλό κείμενο, γεγονός που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση σε αυτό το αρχείο, θα μπορούσε να τα διαβάσει και να τα χρησιμοποιήσει.


Πηγή: Moneypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »