Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. Για 20η εβδομάδα τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν τις πορείες διαμαρτυρίας

© REUTERS/Charles Platiau

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τα κίτρινα γιλέκα στο Παρίσι

Η εικοστή εβδομάδα διαμαρτυρίας για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι. 30 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΙΣΙ, 30 Μαρ-RIA Novosti, Ludmila Orishchenko. Στο Παρίσι η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών των "κίτρινων γιλέκων", σύμφωνα με αναφορές ανταποκριτών του RIA Novosti.

Μια από τις σημερινές διαδηλώσεις ξεκίνησε από τον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό. Όταν οι διαδηλωτές ήρθαν στο ανάχωμα Φρανσουά Μιτεράν, υπήρξε μια μικρή αψιμαχία, όταν στην αστυνομία πέταξαν μπουκάλια και κονσέρβες. Σε απάντηση, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου ψέκασαν με δακρυγόνα.



Το περιστατικό αυτό διευθετήθηκε και το κομβόι συνέχισε να κινείται μέχρι το τέλος της διαδρομής, την πλατεία Trocadero.

Αυτή η διαδήλωση ονομάστηκε "στέγη για όλους". Μεταξύ των απαιτήσεών της είναι η ισότιμη πρόσβαση στη στέγαση. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην πομπή μετέφεραν αφίσες που παροτρύνουν να διεξάγουν δημοψηφίσματα σχετικά με την πρωτοβουλία πολιτών και τη συνταγματική μεταρρύθμιση.


Μια άλλη διαδήλωση σχεδιάζεται από την πλατεία Chatelet. Οι συμμετέχοντες του κινήματος θα κάνουν επίσης μια συγκέντρωση στη Μονμάρτη και θα συγκεντρωθούν για μια "ασυντόνιστη δράση" στη θέση της Βαστίλη.

Στην περιοχή των Ηλυσίων πεδίων, η αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι   BFMTV.  Νωρίτερα, οι αρχές της Γαλλικής πρωτεύουσας είχαν απαγορεύσει διαδηλώσεις στην περιοχή και στην περίμετρο, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής κατοικίας και του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης.


Αυτή είναι η εικοστή εβδομάδα από τις κίτρινες διαμαρτυρίες. Οι δράσεις μεγάλης κλίμακας ξεκίνησαν πέρυσι στις 17 Νοεμβρίου με την απαίτηση να μην αυξηθεί η φορολογία των καυσίμων και οι τιμές της βενζίνης, και από τότε δυσαρεστημένοι με την κοινωνική πολιτική οι Γάλλοι κάθε Σάββατο βγαίνουν στους δρόμους, αν και οι αρχές ανακοίνωσαν μέτρα που έπρεπε να καθησυχάσουν την κατάσταση. Οι διαμαρτυρίες συχνά συνοδεύονται από ταραχές και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ