Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Η Δαμασκός κατηγορεί ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία για εγκλήματα πολέμου κατά των Σύριων

Σκληρή ανακοίνωση κατά των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, κάνοντας λόγο για εγκλήματα πολέμου κατά των Σύριων από τις δυνάμεις του συνασπισμού.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απάντησε στη δήλωση που εξέδωσαν οι εταίροι του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας, σημειώνοντας ότι αυτά τα κράτη δεν καλούνται να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση μετά τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον του συριακού λαού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν σε
κοινή δήλωσή τους την Παρασκευή ότι δεν θα εξετάσουν την παροχή βοήθειας για την ανασυγκρότηση στη Συρία μέχρις ότου διεξαχθεί μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία στη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κάλεσε τη δήλωση αυτή ως ιστορική ένδειξη «ψέματος, υποκρισίας, εξαπάτησης και παραποίησης».

«Αυτές οι χώρες που σκότωσαν και κατέστρεψαν ποτέ δεν ενδιαφέρονταν για την ανασυγκρότηση της Συρίας και δεν καλούνται να συνεισφέρουν στην ανασυγκρότηση. Αυτά τα κράτη πρέπει να πληρώνουν μόνο τις αποζημιώσεις για τις δολοφονίες και την καταστροφή που διέπραξαν και να σταματήσουν την καταφανή παρέμβασή τους στις εσωτερικές υποθέσεις», ανέφερε η δήλωση που έλαβε το Σπούτνικ.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του συνασπισμού αποτελούν εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Καθώς η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία φαίνεται ότι πλησιάζει στο τέλος της και η Δαμασκός επανέκτησε τον έλεγχο των τεράστιων εκτάσεων που προηγουμένως ελέγχονταν από τρομοκρατικές ομάδες και αντάρτες, η Συρία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανασυγκρότησης και άρχισε να καλωσορίζει τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στη χώρα.

Ο διεθνής συνασπισμός με περισσότερες από 70 χώρες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποιεί αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία από το 2014 χωρίς την άδεια των συριακών αρχών ή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστηρίξει ιδιαίτερα τις κουρδικές πολιτοφυλακές που ελέγχουν τα εδάφη στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από τη Συρία. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ακριβής προθεσμία για την αποχώρηση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ