Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Τα data του Facebook βρίσκονται υπό ποινική έρευνα

Οι New York Times αναφέρουν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διεξάγουν ποινική έρευνα σχετικά με τις συναλλαγές δεδομένων του Facebook με τους σημαντικότερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών.

Η εφημερίδα γράφει ότι μια μεγάλη επιτροπή στη Νέα Υόρκη έχει επικαλεσθεί πληροφορίες από τουλάχιστον δύο εταιρείες που είναι γνωστές για τη δημιουργία smartphone και άλλων συσκευών, αναφέροντας δύο ανώνυμους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το αίτημα. Αναφέρει ότι και οι δύο εταιρείες είχαν εταιρικές σχέσεις δεδομένων με το Facebοok που τους έδωσαν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Το Facebοok περιγράφει τις εν λόγω προσφορές δεδομένων ως αβλαβείς προσπάθειες για να
βοηθήσουν τους κατασκευαστές smartphone να προσφέρουν τις δυνατότητες του Facebook στους χρήστες πριν το κοινωνικό δίκτυο αποκτήσει τη δική του εφαρμογή.

Οι Times αναφέρουν ότι δεν είναι σαφές πότε ξεκίνησε η έρευνα ή σε τι ακριβώς εστιάζει. Το Facebοok δεν έχει σχολιάσει τίποτα προς το παρόν.

Θέματα διακοπής λειτουργίας
Αυτή η είδηση έρχεται εν μέσω προβλημάτων διακοπών για το Facebook και τις πλατφόρμες του. Σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης του Facebοok, οι διακοπές ξεκίνησαν γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης. Αυτή η σελίδα, η οποία χαρακτήρισε το πρόβλημα ως «μερική διακοπή», δηλώνει ότι το Facebook έχει βιώσει «αυξημένα ποσοστά σφάλματος» από τότε.

Το Downdetector.com, ένα website που παρακολουθεί τις διακοπές της τοποθεσίας, δήλωσε ότι το πρόβλημα στο Facebook επηρέασε τμήματα των ΗΠΑ,της Ευρώπης και αλλού. Τόσο το website όσο και η εφαρμογή του Facebook φαίνεται να επηρεάζονται. Ορισμένοι χρήστες είδαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι το Facebook είχε πέσει εξαιτίας μιας απαιτούμενης συντήρησης.


Το Facebοok δεν αναφέρθηκε στο τι προκάλεσε τις διακοπές. Μέσω του λογαριασμού του Twitter, το Faceboοk δήλωσε ότι η διακοπή δεν οφειλόταν σε μια «κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας» ή σε επίθεση DDoS.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ