Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κομισιόν: 8 τράπεζες στο καρτέλ αγοράς ομολόγων


Δεν υπάρχει χρηματιστηριακή απάτη που να μην έχουν επινοήσει οι τοκογλύφοι που λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση με γραβάτες… αλλά οι κυβερνήσεις κατέστησαν τις τράπεζες κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και τους πολίτες δια της βίας πελάτες των τοκογλύφων. Τα καρτέλ και τα μονοπώλια είναι εφεύρεση των τοκογλύφων. Με αυτά γιγαντώθηκε η εξουσία τους. Κι όλοι έκαναν πως κοιμούνται…

Πηγή: naftemporiki.gr

Για σύσταση καρτέλ στις συναλλαγές κρατικών ομολόγων κατηγορεί οχτώ τράπεζες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν κριθούν ένοχες, θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο που θα ισούται έως και με το 10% του παγκόσμιου τζίρου τους. Η εξέλιξη έρχεται να αποκαλύψει ότι οι νομικές περιπέτειες και τα σκάνδαλα δεν λένε να αφήσουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο, του οποίου οι μεγάλοι εκπρόσωποι την τελευταία δεκετία έχουν πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα για χειραγώγηση επιτοκίων και άλλων προϊόντων. 

Η Κομισιόν δεν κατονόμασε τις οχτώ τράπεζες. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ανησυχίες πως σε διαφορετικές περιόδους από το 2007 έως και το 2012 οι τράπεζες συμμετείχαν σε καρτέλ, που είχε ως στόχο να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην απόκτηση και συναλλαγή ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. 

Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν τονίζει πως ορισμένοι traders αντάλλαξαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συντόνισαν τη στρατηγική στις συναλλαγές ομολόγων σε ευρώ, κυρίως μέσω διαδικτυακών chatrooms. 

Υπενθυμίζεται ότι σε μία ξεχωριστή υπόθεση, η Κομισιόν είχε κατηγορήσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο τις Deutsche Bank, Credit Agricole, Credit Suisse και μία τέταρτη τράπεζα ότι συμμετείχαν σε καρτέλ ομολόγων, χρησιμοποιώντας και πάλι chat rooms.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »