Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Στους δρόμους της Γαλλίας για 12η εβδομάδα τα «Κίτρινα Γιλέκα» (Βίντεο)

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» βγαίνουν και πάλι στους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων. Διαδηλώνουν ζητώντας, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση χρήσης όπλων με πλαστικές σφαίρες.

Στους δρόμους της Γαλλίας και του Παρισιού διαδηλώνουν για 12η εβδομάδα τα «Κίτρινα Γιλέκα», έχοντας προσθέσει στην «ατζέντα» διαμαρτυρίας τους και το θέμα της αστυνομικής βίας.

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» διοργανώνουν συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη Γαλλία, όπως σε Παρίσι, Μπορντώ, Μασσαλία, Τουλούζη, Λυών, Λιλ και σε αρκετές ακόμη μικρότερες πόλεις ενώ μέσω έντονης πολεμικής για τη χρήση όπλων εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών (LBD) από
την αστυνομία.



Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να διατηρήσει τη χρήση των αμφιλεγόμενων εκτοξευτήρων αμυντικών σφαιρών (LBD) στις διαδηλώσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την απαγόρευση του «LBD-40 και των βομβίδων GLI-F4 και GMD», δυόμισι μήνες μετά την έναρξη του κινήματος.

«Για να τελειώνουμε με την υπερβολική βία που επιβάλλει η κυβέρνηση για να σπάσει την αμφισβήτηση», οι διαδηλωτές καλούνται να έρθουν με «επιδέσμους στο μάτι, νάρθηκες, να βάλουν κόκκινο στα κίτρινα γιλέκα εν είδει αίματος», σύμφωνα με τις εκκλήσεις στο Facebook.

Τα συγκεκριμένα μη θανατηφόρα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 9.200 φορές από την αρχή των κινητοποιήσεων και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς. Συνολικά οι αρχές έχουν καταγράψει περισσότερους από 1.900 τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών και περισσότερους από 1.200 μεταξύ των ένστολων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ