Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Η εταιρεία που διαθέτει ετήσια κέρδη 11,2 δισ. δολαρίων και πληρώνει... μηδενικό φόρο

Χάρη στα κενά της φορολογικής νομοθεσίας των ΗΠΑ, ο κολοσσός του Τζεφ Μπέζος θα καταβάλλει μηδενικό φόρο για δεύτερο συνεχόμενο έτος, παρότι τα ετήσια κέρδη εκτινάχθηκαν στα 11,2 δισ. δολάρια.

Παρότι η συνολική της αξία αγγίζει τα 800 δισ. δολάρια και τα ετήσια κέρδη υπερβαίνουν τα 11,2 δισ. δολάρια, η Amazon καλείται να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο φόρο ύψους…. μηδέν δολαρίων.

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Φορολογίας και Οικονομίας των ΗΠΑ (ITEP), ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα δολάριο για δεύτερο διαδοχικό έτος.

Και όλα αυτά, μάλιστα, παρότι τα κέρδη της Amazon σχεδόν διπλασιάστηκαν —από τα 5,6 δισ. δολάρια το 2017 στα 11,2 δισ. δολάρια το 2018.
Και σαν μην έφθανε αυτό, στην πραγματικότητα, η εταιρεία θα λάβει επιστροφή φόρου, ύψους 129 εκατ. δολαρίων!

Όπως είναι φυσικό, η μηδενική φορολογία της Amazon έχει
προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, εγείροντας την οργή του Δημοκρατικού Μπέρνι Σάντερς.



​Σύμφωνα με το περιοδικό «The Week», ο ανύπαρκτος φόρος οφείλεται στα κενά της φορολογικής νομοθεσίας, τα οποία επιτρέπουν στην εταιρεία να αποφεύγει την καταβολή των ομοσπονδιακών φόρων.

Αυτό μάλιστα, είναι κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, καθώς παρότι ο ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής βρίσκεται στο 21%, η Amazon καταβάλλει κατά μέσο όρο ετήσιο φόρο μόλις 11,4%.

Ωστόσο, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, χάρη στις «τρύπες» του συστήματος, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος κατάφερε να εξασφαλίσει μηδενικό φορολογικό συντελεστή.
πηγή

Στην Αμερική (και όχι μόνο) άμα είσαι Amazon  καί όχι ένας απλός πολίτης, ξαφνικά βρίσκονται κενά στην φορολογική νομοθεσία τα οποία επιτρέπουν στην εταιρεία να αποφεύγει την καταβολή των φόρων... 

Όχι μόνο να αποφεύγει την καταβολή των φόρων για δεύτερη συνεχή χρονιά αλλά και να λαμβάνει επιστροφή φόρου ύψους 129 εκατ. δολαρίων!

Τυχάιο ε;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ