Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Η CIA χρησιμοποιεί την Τουρκία για να ασκήσει πίεση στην Κίνα

Ουιγούροι Κινέζοι τζιχαντιστές της στη Συρία.

Τιερί Μεϊσάν

Ενώ η Τουρκία είχε προσεγγίσει οικονομικά τη Κίνα για να λύσει την οικονομική της κρίση, κατήγγειλε δημοσίως την καταπίεση των Ουιγούρων, στηριζόμενη σε ψευδείς πληροφορίες. Το Πεκίνο ανταπάντησε πολύ ξερά. Όλα συμβαίνουν σαν,  αφού εξαφανίστηκε το Ντάες στο Ιράκ και τη Συρία, η Άγκυρα να αναλάβει πάλι τις μυστικές ενέργειες για λογαριασμό της CIA, αυτή τη φορά στο Σινγιάνγκ.
Εδώ και μερικές εβδομάδες, ο τουρκικός τύπος μιλά για την τύχη των Ουιγούρων, αυτού του τουρκόφωνου και μουσουλμανικού πληθυσμού της Κίνας. Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και οι Κεμαλίστες, καταδίκασαν, το κάθε κόμμα περισσότερο από το άλλο, τη καταπίεση των Χαν της μειονότητας αυτής και της θρησκείας της.

Αυτός ο αναβρασμός ακολουθεί
  • την έκθεση του Ιδρύματος Jamestown Foundation σχετικά με τα "73 μυστικά κινεζικά κέντρα κράτησης" [ 1 ].  
  • την εκστρατεία της Radio Free Asia, η οποία μετέδιδε πολυάριθμες συνεντεύξεις με πρώην κρατούμενους σε κινεζικά στρατόπεδα και πήγε τόσο μακριά ώστε να ισχυρίζεται ότι η Κίνα απαγόρευσε το Κοράνι (sic) [ 2 ].  
  • την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου 2018 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη κατά της καταστολής του Ισλάμ στην Κίνα [ 3 ].
  • και την ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 28 Νοεμβρίου 2018 από τον γερουσιαστή Marco Rubio (R-FL) και τον βουλευτή Chris Smith (R-NJ) ενώπιον της Μικτής Επιτροπής του Κογκρέσου και της Εκτελεστικής για τη Κίνα (Congressional-Executive Commission on ChinaCECC) σχετικά με την "Καταστολή των θρησκειών από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα" [ 4 ]. Μαθαίναμε ότι ένα έως τρία εκατομμύρια Ουιγούρων φέρονται να  υποβάλλονταν σε ηλεκτρικά βασανιστήρια σε στρατόπεδα αναμόρφωσης. 
  • Αυτές οι καταγγελίες επαναλήφθηκαν από τη Διεθνή Αμνηστία (Amnesty International) και το Human Rights Watch.


Είναι σε αυτό το πλαίσιο, που ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, δημοσίευσε στις 9 Φεβρουαρίου 2019 μια ανακοίνωση  που κατήγγειλε την «σινικοποίηση (...) των εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων των Ουιγούρων Τούρκων» και τον θάνατο στη φυλακή του διάσημου ποιητή Abdurehim Heyit ο οποίος εκποιούσε μια ποινή απομόνωσης "οκτώ χρόνων" "για ένα από τα τραγούδια του" [ 5 ].

Η θέση αυτή έχει σκάσει σαν κεραυνός εν αιθρία μεταξύ Άγκυρας και Πεκίνου: από τότε που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε την υποστήριξή των ΗΠΑ για την τουρκική οικονομία, η χώρα στράφηκε προς τη Κίνα, τον Αύγουστο 2018, και δεν μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς εκείνη.
Το επόμενο βράδυ, η Κίνα κυκλοφόρησε ένα βίντεο 26 δευτερολέπτων για τον υποτιθέμενο νεκρό. Δήλωνε: «Το όνομά μου είναι Abdurehim Heyit. Σήμερα είναι 10 Φεβρουαρίου 2019. Είμαι υπό έρευνα για υποψία παραβίασης των εθνικών νόμων. Είμαι τώρα σε καλή υγεία και ποτέ δεν κακοποιήθηκα».


Την επόμενη, στις 11 Φεβρουαρίου, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσιούνγκ, έκανε σκληρή κριτική για τα "λάθη" και την "ανευθυνότητα" της Τουρκίας [ 6 ].

Αν και βεβαιώνεται η φυλάκιση τουλάχιστον 10.000 Ουιγούρων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες, ο αριθμός των 1 έως 3 εκατομμυρίων κρατουμένων δεν είναι καθόλου.

Ήδη την 1η Ιουνίου 2017 και στις 13 Δεκεμβρίου 2018, η κινεζική κυβέρνηση έχει εκδώσει δύο έγγραφα, το ένα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σινγιάνγκ [ 7] και το άλλο για την προστασία του πολιτισμού και της ανάπτυξης της στο Σινγιάνγκ [ 8 ].

Ισλαμιστές κρατούμενοι στο στρατόπεδο απο-ριζοσπαστικοποίησης στο Λοπ.

Ωστόσο, το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν γνωρίζει πραγματικά πώς να χειριστεί το πολιτικό Ισλάμ. Αντιμετωπίζει αυτό το θέμα με ένα συγκεκριμένο παρελθόν, εκείνο της Πολιτιστικής Επανάστασης και της απαγόρευσης όχι του Ισλάμ, αλλά όλων των θρησκειών. Αφού καθιέρωσε την ελευθερία σε αυτόν τον τομέα, βλέπει την αναζωπύρωση των διαιρέσεων του εμφυλίου πολέμου και οι τζιχαντιστικές επιθέσεις να πολλαπλασιάζονται [ 9 ]. Την 1η Φεβρουαρίου 2018, ξεκίνησε μια νέα θρησκευτική πολιτική με στόχο την αφομοίωση του Ισλάμ, καταστέλλοντας ορισμένες πρακτικές ταυτότητας [ 10 ]. Έτσι, τα μέλη του κόμματος πρέπει να δείξουν το παράδειγμα αρνούμενα να τρώνε χαλάλ. 
Γεγονός παραμένει ότι 24.400 τζαμιά είναι ανοικτά στο Σινγιάνγκ για 13 εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Για είκοσι πέντε χρόνια, οργανώσεις των Ουιγούρων διεκδικούν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητού, καταρχάς κοσμικού αλλά από τώρα και στο εξής «ισλαμικού» κράτους (με την πολιτική έννοια και όχι τη θρησκευτική των αδελφών Μουσουλμάνων), το Ανατολικό Τουρκεστάν (όπως ήταν το μεσαιωνικό όνομα του Σινγιάνγκ). Έτυχαν αμέσως της στήριξης της CIA κατά των αρχών του Πεκίνου.

 Το 1997, σχηματίστηκε το Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκιστάν (MITO) και πήγε να οργανωθεί στο Αφγανιστάν δίπλα στους Ταλιμπάν και σε στοιχεία της Αλ Κάιντα. Ανήκει στο πολιτικό Ισλάμ και χρηματοδοτείται άμεσα από τη CIA.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 ιδρύεται στην Ουάσινγκτον μια «εξόριστη κυβέρνηση του Ανατολικού Τουρκιστάν» από τον Anwar Yusuf Turani. Ανασυγκροτεί τη συμμαχία του Kuomintang με τον Δαλάι Λάμα και την Ταϊβάν, στη γραμμή του κινέζικου εμφύλιου πόλεμου (1927-1950).  
Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους δημιουργείται στο Μόναχο το παγκόσμιο Κογκρέσο των Ουιγούρων, του οποίου θα γίνει πρόεδρος η Rebiya Kadeer. Προωθεί τον εθνοτικό ξεχωριστισμό. 

Αυτές οι δύο τελευταίες οντότητες χρηματοδοτούνται από το National Endowment for Democracy, ένα πρακτορείο των «Five Eyes» [ 11 ].

Σοβαρές ταραχές ξέσπασαν στο Σινγιάνγκ, για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1997 και τον Ιούλιο του 2009. Οι διαδηλωτές δήλωναν να είναι τόσο υπέρ της απόσχισης των Ουιγούρων, υπέρ του αντικομουνισμού του Κουόμινταγκ και του πολιτικού Ισλάμ.
Το Πεκίνο αποκατέστησε την ηρεμία παρέχοντας διάφορα προνόμια στους Ουιγούρους, εξαιρώντας τους, για παράδειγμα, από την πολιτική του μοναδικού παιδιού (που σήμερα εγκαταλείφθηκε) [ 12 ].

Η εκστρατεία των ΗΠΑ κατά της καταπίεσης των Ουιγούρων φαίνεται να αντικρούεται από την επένδυση του Erik Prince, ιδρυτή της Blackwater, στις αρχές του Σινγιάνγκ [ 13 ]. Αλλά ο Erik Prince δεν είναι μόνο ο κύριος επιχειρηματίας που ειδικεύεται στη δημιουργία ιδιωτικών στρατών, είναι επίσης αδελφός του Betsy DeVos, γραμματέα για την παιδεία του Ντόναλντ Τραμπ. Οι υπάλληλοί ασφαλείας του φέρονται να είναι μισθοφόροι που ενεργούν για λογαριασμό του Bingtuan, μιας πολιτοφυλακής Χαν του Σινγιάνγκ.

Συμβαίνει ότι, στη δεκαετία του '90, ενώ ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν επικεφαλής της Milli Görüs και δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, παρείχε μια πίσω βάση σε διάφορα ισλαμιστικά τρομοκρατικά κινήματα, είτε των Τατάρων , είτε των Τσετσένων ή των Ουιγούρων [ 14 ].

Επομένως, τίθεται το ερώτημα: είναι η τουρκική δήλωση εναντίον της καταστολής των Ουιγούρων Χαν απλώς εσωτερική απόφαση να μην ξεπεραστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή είναι μια νέα κρατική πολιτική, σύμφωνη με τις προηγούμενες ευθύνες του προέδρου Erdoğan εντός του τρομοκρατικού μηχανισμού της CIA;

Το ισλαμικό κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν (MITO) ήταν πολύ ενεργό κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στη Συρία, με την υποστήριξη της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας (MIT). Για πολλούς μήνες, 18.000 Ουιγούροι (από τους οποίους τουλάχιστον 5.000 τζιχαντιστές μαχητές) ζουν σε απομόνωση στην αλ-Ζαμπάρι, μια συριακή πόλη στα τουρκικά σύνορα, στο κυβερνείο της Ιντλίμπ. Διαμένουν εκεί με τη βοήθεια των γερμανικών και γαλλικών ειδικών δυνάμεων [ 15 ].

Ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά ένα εμπορικό μπρα-ντε-φερ με το Πεκίνο, όλα συμβαίνουν σαν να μεσολάβησε μια συμφιλίωση μεταξύ της CIA και της Τουρκίας για την επανάληψη των μυστικών ενεργειών κατά της Κίνας.


[1] “List of government bids related to re-education facilities”, Jamestown Foundation, May 15, 2017.
[2] « Selon Washington, Pékin vient d’interdire le Coran (sic) », Réseau Voltaire, 5 octobre 2017.
[3] « Campagne occidentale pour les Droits des islamistes chinois », Réseau Voltaire, 15 novembre 2018.
[4] Αυτή η επιτροπή, που δημιουργήθηκε το 2001, απαρτίζεται από 15 μέλη: 5 για τη Γερουσία, 5 για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και 5 για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ορίσει προσωπικότητες για να την εκπροσωπεύσουν.
[5] « La Turquie condamne la Chine », Réseau Voltaire, 9 février 2019.
[6] “China responds to Turkey”, Voltaire Network, 11 February 2019.
[7] “Human Rights in Xinjiang - Development and Progress”, Voltaire Network, 1 June 2017.
[8] “Cultural Protection and Development in Xinjiang”, Voltaire Network, 13 December 2018.
[ 9 ] " Οι τζιχαντιστές που επιστρέφουν από Συρία έχουν ήδη προκαλέσει 150 νεκρούς στην Κίνα ", μετάφραση Α.Μ., Δίκτυο Βολταίρος , 3 Νοεμβρίου 2014.
[10] “China revises regulation on religious affairs”, Voltaire Network, 7 September 2017.
[11] Οι "Five Eyes" είναι μια στρατιωτική συμμαχία που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεντρώνοντας την Αυστραλία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Διαχειρίζεται τόσο το σύστημα παρακολούθησης Echelon όσο και την «προώθηση της δημοκρατίας». 
[12] « Que se passe-t-il dans le Xinjiang? », par Domenico Losurdo, Traduction Marie-Ange Patrizio, Réseau Voltaire, 12 juillet 2009.
[13] « Erik Prince investit en Chine », Réseau Voltaire, 5 février 2019.
[14] Στη διάρκεια της συμμαχίας του με τη Ρωσία, ο πρόεδρος Erdoğan ανέστειλε τον μηχανισμό υποστήριξής του προς τους Τατάρους και Τσετσένους Ισλαμιστές. Είδατε: « L’Ukraine et la Turquie créent une Brigade internationale islamique contre la Russie », par Thierry Meyssan, Télévision nationale syrienne , Réseau Voltaire, 12 août 2015.
[15] « Les 18 000 Ouïghours d’Al-Qaïda en Syrie », Réseau Voltaire, 19 août 2018


Δίκτυο Βολταίρος | Δαμασκός (Συρία) |19 Φεβρουαρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »