Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

9 Φεβρουαρίου1824. Η αποφράδα ημέρα του Νέου Ελληνισμού. Οι λιράτοι για 298000 λίρες πούλησαν τον αλό, τον τόπο και το Έθνος

Ιωάννης Ορλάντο
9 Φεβρουαρίου 1824. Οι πράκτορες των Άγγλων Ιωάννης Ορλάντο και Ανδρέας Λουριώτης,ως εκπρόσωποι του Κόμματος των Αγγλοφρόνων, υπέγραψαν στο Λονδίνο με τους απατεώνες του χρηματιστηρίου και του «φιλελληνικοί Κομιτάτου»  των Ρότσιλντ ,το συμφωνητικό για τη σύναψη του πρώτου δανείου, ύψους 800.000 λιρών.

Ο Ορλάντο ήταν εβραίος της Υδρας και ο Λουρώτης ενας φοιτητάκος πολυτέκνου οικογενείας, που είχε προσκολληθεί στον Μαυροκορδάτο.

Μαζί τους, ως σύμβουλος ήταν και ο εβραίος Μπονφίλ που τον προσέλαβαν ως σύμβουλο στο Λιβόρνο. 

Το δάνειο , θα κυκλοφορούσε στο 59% της ονομαστικής τους αξίας. Δηλαδή θα απέφερε 472.000 λίρες. Είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. 

Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν όλα τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Από το προϊόν του δανείου συμφωνήθηκε να
παρακρατηθούν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, και 2.000 ως προμήθεια. Το καθαρό ποσό που θα απέμενε θα αποστέλλονταν στον εβραίο τραπεζίτη Μπάρφ στη Ζάκυνθο και κάθε δόση θα παραδίδονταν τμηματικά στην κυβέρνηση των Υδραίων , ύστερα από έγκριση του Λόρδου Βύρωνα, και το άγγλου συνταγματάρχης Στάνχοπ.

Ανδρέας Λουριώτης

Τελικά στο ταμείο της επαναστατικής διοίκησης μπήκαν μόλις 298.000 λίρες, που τις έφαγαν οι Καραβοκυραίοι της Υδρας, και οι καπεταναίοι τύπου Μακρυγιάννη. Αυτές τις 298.000 τις ξεπληρώναμε για 160 χρόνια.

 9 Φεβρουαρίου 1914. Η Χειμάρρα αντιδρώντας στην απόφαση των μεγάλων δυνάμεων να την εντάξουν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος ανακήρυξε την αυτονομία της. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »