Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Δεν βρήκε άδεια ράφια στη Βενεζουέλα (βίντεο)

Σούπερ μάρκετ στο Καράκας επισκέφθηκε Αμερικανός δημοσιογράφος. Διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης τροφίμων αλλά ότι έχει καταστραφεί το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Μαξ Μπλουμένταλ, πήγε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας για να διαπιστώσει κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές περί ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα και βρήκε τουλάχιστον ένα σουπερ μαρκετ το οποίο συνεχίσει να λειτουργεί καλά.

Ο Μπλουμένταλ επισκέφθηκε το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Excelsior Gama στο Καράκας και δημοσίευσε βίντεο στο οποίο δείχνει ότι μέσα στο κατάστημα υπάρχουν προϊόντα κρέατος, τυριών, γαλακτοκομικά, καθώς και
αλκοόλ και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.





Ο ίδιος δείχνει επίσης, ότι μια μεγάλη συσκευασία σκυλοτροφής κοστίζει 66,000 μπολιβιάνος και το εισαγόμενο ελαιόλαδο, 85,000 μπολιβιάνος.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εμπειρία του από την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ ήταν «αρκετά φυσιολογική», ωστόσο έπρεπε να πληρώσει τις αγορές του σε δολάρια αντί για μπολιβιάνος και σε μετρητά και όχι σε κάρτα. Σημείωσε ότι το ζήτημα δεν αφορά την έλλειψη τροφίμων ή της διανομής τους αλλά περισσότερο την αγοραστική δύναμη καθώς το νόμισμα της Βενεζουέλας έχει «καταστραφεί εντελώς».


«Είναι εντελώς αποδυναμωμένο από τον υπερπληθωρισμό, την κερδοσκοπία και την ροή δολαρίων που η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει εδώ καθώς και από την συσσώρευση ιδιωτικών καπιταλιστικών συμφερόντων που στηρίζουν την αντιπολίτευση», δήλωσε.

Το βίντεο του Μπλουμένταλ, έρχεται τη στιγμή που τα δυτικά μέσα μεταδίδουν ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης και οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την έλλιψη τροφής και νερού. Ο Independent μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα «ράφια με τα τρόφιμα είναι άδεια καθως η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνια και ακριβή», ενώ δημοσιογράφος του CNN μετέδωσε ότι τα βενεζουελάνικα σούπερ μάρκετ δεν έχουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο μαζί με άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης, κατευθύνθηκε προς τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία για να καλωσορίσει την παράδοση βοήθειας από τις ΗΠΑ, παρά την άρνηση του Μαδούρο να γίνει δεκτή. Η αμερικανική βοήθεια έχει συγκεντρωθεί σε ειδικούς χώρους στη Ροραίμα της Βραζιλίας, στην Κουκουτά της Κολομβίας και στο νησί της Καραϊβικής, Κουρασάο.

Ο πρόεδρος Μαδούρο σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία αλλά και πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με την Κολομβία, καθώς οι ΗΠΑ και ο σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν την ανθρωπιστική βοήθεια ως πρόσχημα για να καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ