Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις και εξοπλισμό στη Βενεζουέλα

© AFP 2019 / Juan Barreto Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας στη γέφυρα Tienditas στα σύνορα με την Κολομβία

ΜΌΣΧΑ, 22 Φεβ-RIA Novosti.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούν ειδικές δυνάμεις και τεχνολογία εγγύτερα στη Βενεζουέλα, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζακχαρόβα.

"Η προετοιμασία της πρόκλησης διεξάγεται από την Ουάσιγκτον, και γίνεται από όλους τους κανόνες της στρατιωτικής επιστήμης", τόνισε.

Σύμφωνα με την διπλωμάτη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προετοιμάζουν τη μεταφορά όπλων στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Μια μεγάλη παρτίδα όπλων και πυρομαχικών προγραμματίζεται να
αγοραστεί "σε μία από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης", δήλωσε ο Ζακχαρόβα.

Αυτά είναι τα κοινά όπλα και τα ανάλογα των όπλων μεγάλου διαμετρήματος, του χειροβομβίδες και των αυτόματους εκτοξευτές βομβίδων και φορητά συστήματα αεράμυνας.

"Η παράδοση φορτίου στη Βενεζουέλα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου του έτους αυτού από διάφορα μέρη μέσω του εδάφους της γειτονικής χώρας με τη συμμετοχή αεροσκαφών μεταφορών της διεθνούς εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων", πρόσθεσε ο αντιπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Διευκρίνισε ότι η Oυκρανική εταιρεία "Antonov" θα αναλάβει αυτή την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον Ζακχαρόβα, η εξέλιξη των γεγονότων στη Βενεζουέλα έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο

"Στις 23 Φεβρουαρίου, υποκινείται μια επικίνδυνη μεγάλης κλίμακας πρόκληση που υποκινήθηκε υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον να διασχίσει τα σύνορα της Βενεζουέλας με μια λεγόμενη ανθρωπιστική συνοδεία γεμάτη συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων και αποτελώντας ένα πρόσφορο πρόσχημα για στρατιωτική δράση για την απομάκρυνση του νόμιμου προέδρου από την κυβέρνηση της χώρας, " τόνισε.

Ο Χουάν Guaydo, Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, κήρυξε τον εαυτό του επικεφαλής της Βενεζουέλας στα τέλη Ιανουαρίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένα άλλα κράτη έχουν δηλώσει την αναγνώρισή τους. Η Ρωσία, η Κίνα και ορισμένες άλλες χώρες υποστήριξαν τον νόμιμο πρόεδρο Νίκολας Maduro .
Το πρώτο «προεδρικό διάταγμα» του Guiado επέτρεψε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Φεβρουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ