Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Γαλλία «σκούρυναν» σε σχολική φωτογράφηση λευκούς μαθητές για να προωθεί η «ποικιλομορφία» και στη Νέα Υόρκη θα προτιμώνται μη λευκά παιδιά σε δημόσια σχολεία

Έκπληκτοι κάποιοι μαθητές στη Λυών της Γαλλίας που συμμετείχαν σε σχολική φωτογραφία είδαν το δέρμα τους σκουραίνει τεχνητά από μια διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να προωθηθεί η "ποικιλομορφία" στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδιάζοντας να δημιουργήσει ένα υποκατάστημα στις Η.Π.Α., η σχολή Emile-Cohl δημοσίευσε μια φωτογραφία με χαμογελαστούς σπουδαστές στο Twitter.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι σπουδαστές παρατήρησαν ότι σε κάποια πρόσωπα το δέρμα είχε γίνει πιο σκούρο με photoshop, και σε μερικές περιπτώσεις τους έκανε να φαίνονται εντελώς
διαφορετικοί άνθρωποι.




Καθώς η σχολή άρχισε να δέχεται κριτική για την «επεξεργασμένη» εικόνα, κατηγόρησε την διαφημιστική εταιρεία που παρείχε τη φωτογραφία, και κατόπιν ανέστειλε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της, διέκοψε την συνεργασία με την εταιρία και προέβη σε δήλωση συγγνώμης.


Εκπρόσωπος της σχολής αρνήθηκε ότι υπήρχε "πρόθεση χειραγώγησης της πραγματικότητας" και έριξε το φταίξιμο στην διαφημιστική εταιρεία που θέλησε να δώσει ένα «μήνυμα διαφορετικότητας» για ένα αμερικανικό κοινό.


Πολλοί χρήστες του Twitter αντέδρασαν με περιφρόνηση.


"Η λευκή ενοχή και το αυτο-μίσος έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πρόκειται για ψυχική ασθένεια", έγραψε ένας.




Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άρθρο στην NewYorkPost, με τίτλο "Τα σχολεία της Νέας Υόρκης θα δώσουν προτεραιότητα σε κυρίως μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά", της δημοσιογράφου SusanEdelman, "η ποικιλομορφία κατευθύνει 78 σχολεία σε 14 από τις 32 κοινότητες της πόλης τα οποία θα δώσουν προτεραιότητα στην είσοδο κυρίως σε μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά - και σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα σχολεία».


Το «σχέδιο», αναφέρει η NewYorkPostπροβάλλεται ως το «μεγαλύτερο κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία του BigApple από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1950» - αλλά φυσικά δεν είναι κάτι τέτοιο.



Το σχέδιο να «προτιμηθούν» τα μη λευκά παιδιά εις βάρος των λευκών στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης είναι αυταρχικό και δηλώνει ανοιχτά μίσος και διακρίσεις κατά των λευκών και αποβλέπει στο να «καθαρίσει» από τους τελευταίους λευκούς την ήδη κατά μεγάλη πλειοψηφία μη λευκή πόλη.



Είναι επίσης μια ένδειξη για το τι μπορούν να περιμένουν οι λευκοί σε όλες τις περιοχές όταν γίνουν μειονότητα.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »