Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ απειλούν να συλλάβουν δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αν διώξουν Αμερικανούς για εγκλήματα πολέμου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν τη Δευτέρα να συλλάβουν και να επιβάλουν κυρώσεις σε δικαστές και άλλους αξιωματούχους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αν προχωρήσουν στη δίωξη για εγκλήματα πολέμου οποιουδήποτε Αμερικανού που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν, μεταδίδει το AFP.

Ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, αποκάλεσε το σώμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τη Χάγη “ανεύθυνο” και “εντελώς επικίνδυνο” για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, και άλλους συμμάχους, και δήλωσε ότι οποιαδήποτε έρευνα σε Αμερικανούς που υπηρέτησαν θα ήταν ”μια εντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη έρευνα“.

“Αν το δικαστήριο κυνηγήσει εμάς, το Ισραήλ ή άλλους συμμάχους των ΗΠΑ, δεν θα καθίσουμε ήσυχα”, είπε ο Μπόλτον.

Είπε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να προβούν σε οικονομικές κυρώσεις και ποινικές κατηγορίες σε υπαλλήλους του δικαστηρίου αν προχωρήσουν εναντίον οποιωνδήποτε Αμερικανών.

“Θα απαγορεύσουμε την είσοδο των δικαστών και των εισαγγελέων τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα επιβάλουμε κυρώσεις στα χρήματά τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και θα τους διώξουμε στο αμερικανικό ποινικό σύστημα”, δήλωσε.

“Θα κάνουμε το ίδιο για κάθε εταιρεία ή κράτος που βοηθά το Δικαστήριο στη διερεύνηση Αμερικανών”, ανέφερε.
Ο Μπόλτον έκανε τις

παρατηρήσεις του σε μια ομιλία στην Ουάσινγκτον προς την Ομοσπονδιακή Εταιρεία, μια ισχυρή ένωση συντηρητικών νομικών.



– Διερεύνηση κακοποίησης κρατουμένων –


Ο Μπόλτον επεσήμανε το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου τον Νοέμβριο του 2017 να ξεκινήσει έρευνα για φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από αξιωματούχους στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ιδίως για την κακοποίηση κρατουμένων.

Ούτε το Αφγανιστάν ούτε κανένα άλλο κυβερνητικό κόμμα στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Δικαστηρίου ζήτησε έρευνα, είπε ο Μπόλτον.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια πρόσφατη κίνηση Παλαιστινίων ηγετών για άσκηση διώξεων σε Ισραηλινούς αξιωματούχους στο Διεθνές Δικαστήριο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που είναι απαραίτητο για την προστασία των πολιτών μας και εκείνων των συμμάχων μας από την άδικη δίωξη από αυτό το παράνομο δικαστήριο”, δήλωσε ο Μπόλτον.

“Δεν θα συνεργαστούμε με το ΔΠΔ. Δεν θα προσφέρουμε βοήθεια στο ΔΠΔ. Σίγουρα δε θα προσχωρήσουμε στο ΔΠΔ. Θα αφήσουμε το ΔΠΔ να πεθάνει από μόνο του”.


– «Απειλή» στην κυριαρχία των ΗΠΑ –

Η καταδίκη του ΔΠΔ προσέθεσε στην απόρριψη από το Λευκό Οίκο πολλών υπερεθνικών θεσμών και συνθηκών που ο Πρόεδρος δεν πιστεύει ότι ωφελούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπόλτον καταδίκασε επίσης το αρχείο του δικαστηρίου από τότε που ξεκίνησε επίσημα το 2002 και ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα μεγάλα έθνη δεν είχαν προσχωρήσει.

Είπε ότι είχε φτάσει μόλις τις οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και δήλωσε ότι δεν είχε σταματήσει φρικαλεότητες σε όλο τον κόσμο.

“Στην πραγματικότητα, παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), εξακολουθούν να υπάρχουν φρικαλεότητες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Σουδάν, στη Λιβύη, στη Συρία και σε πολλά άλλα έθνη”, πρόσθεσε.

Αλλά ο Μπόλτον δήλωσε ότι η κύρια αντίρρηση της διοίκησης του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ είναι στην ιδέα ότι το ΔΠΔ θα μπορούσε να έχει ανώτερη εξουσία από το Σύνταγμα των ΗΠΑ και την Αμερικανική κυριαρχία.

“Σε κοσμικό επίπεδο δεν αναγνωρίζουμε καμία ανώτερη εξουσία από το αμερικανικό σύνταγμα”, είπε.

“Αυτός ο πρόεδρος δεν θα επιτρέψει Αμερικανοί πολίτες να διωχθούν από ξένους γραφειοκράτες και δεν θα επιτρέψει σε άλλα έθνη να υπαγορεύσουν τα μέσα αυτοάμυνας μας”.


Σημείωση OTR: Αποτελεί τραγική ειρωνία το γεγονός ότι στην Χολυγουντιανή ταινία ”The Hitman’s Bodyguard”, υπάρχει σκηνή όπου ο ”κακός”, ένας Λευκορώσος δικτάτορας που διώκεται για εγκλήματα πολέμου, μιλά μπροστά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα που είπε και ο Τζον Μπόλτον, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει καμία αρχή ή εξουσία πέρα από την δική του.



Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »