Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Τα έξοδα των Ευρωβουλευτών θα παραμείνουν μυστικά, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι οι δαπάνες των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να παραμείνουν μυστικές, μετά από μια προσπάθεια από ακτιβιστές και δημοσιογράφους για διαφάνεια στη νομοθεσία των Βρυξελλών, μεταδίδει η Βρετανική Independent.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαίως αρνήθηκε τις αιτήσεις παροχής πληροφοριών με το επιχείρημα ότι η αποδέσμευση των πληροφοριών θα υπονόμευε “την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ακεραιότητα του ατόμου”.

Το δικαστήριο δήλωσε επίσης ότι οι πληροφορίες δεν πρέπει να διανέμονται με ανώνυμη μορφή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, διότι θα αποτελούσε “υπερβολικό διοικητικό φόρτο” να διαγραφούν ονόματα και ότι δεν θα ήταν χρήσιμο χωρίς συνημμένα ονόματα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απορρίψει επανειλημμένα αιτήματα για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα έξοδα ταξιδιών, διαμονής και
άλλους ισχυρισμούς σχετικά με έξοδα γραφείου των 751 ευρωβουλευτών.

Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου θεωρείται ότι πληρώνουν τους μισθούς, τα έξοδα ταξιδιών και τα έξοδα γραφείου, με επιπλέον έξοδα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ομάδα δημοσιογράφων που υπέβαλαν το αίτημα παροχής πληροφοριών, που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, είχε ζητήσει από το κοινοβούλιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρχείων.


Τα συγκεκριμένα έγγραφα που ζητήθηκαν περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με χρήματα που έλαβαν οι ευρωβουλευτές επιπλέον των μισθών τους, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος γενικών εξόδων, του ταξιδιωτικού επιδόματος, της ημερήσιας συντήρησης και του επιδόματος κόστους προσωπικού.

Μετά την απόρριψη του αρχικού αιτήματος του 2015, υπέβαλαν το αίτημα τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ωστόσο, το δικαστήριο δήλωσε: “Το 2015, αρκετοί δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικές οργανώσεις ζήτησαν πρόσβαση από το Κοινοβούλιο σε έγγραφα σχετικά με τα επιδόματα συντήρησης, τα έξοδα ταξιδιών και τα επιδόματα κοινοβουλευτικής βοήθειας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Όλα αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το Κοινοβούλιο, όπως και οι επιβεβαιωτικές αιτήσεις που τα ακολούθησαν.

“Οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου προσφυγή ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του Κοινοβουλίου.

“Με τη σημερινή απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει τις προσφυγές και επιβεβαιώνει τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου που αρνούνται την πρόσβαση στα αιτούμενα έγγραφα.”

Τον Ιούλιο, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την προσπάθεια προσθήκης ενός επιπλέον βαθμού υπευθυνότητας στο σύστημα του «επιδόματος γενικών εξόδων». Οι ευρωβουλευτές δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις τους ούτε να αποκαλύπτουν στους ψηφοφόρους τους που δαπανώνται τα χρήματα αυτά. Αυτές οι μηνιαίες πληρωμές των 4.416 ευρώ καταβάλλονται στους βουλευτές εκτός από τον κανονικό τους μηνιαίο μισθό των 8.611 ευρώ.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »