Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανησυχεί η «Frontex» για την αυξημένη ροή μεταναστών από Έβρο

Σύσκεψη στην Αστυνομική Περιφερειακή Δ/νση ΑΜ-Θ – Κάθε μέρα μέχρι και 1.000 άτομα, περνούν το ποτάμι – Ούτε ένα μπλόκο υπάρχει στην «Εγνατία οδό»


Σύσκεψη στην Κομοτηνή για την έξαρση του μεταναστευτικού – Έντονη δυσαρέσκεια στη νέα φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναζητά νέους τρόπους

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Πέμπτη (20/9) κλιμάκιο της FRONTEX με επικεφαλής αξιωματούχο της αυστριακής Αστυνομίας προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Aιτία του ελέγχου αυτού αποτέλεσε η ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα εισροή μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας από τον Έβρο, γεγονός το οποίο προκάλεσε την ανησυχία των αξιωματούχων της FRONTEX.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν αστυνομικές πηγές, το
φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα μας μεταναστών παρουσιάζει εδώ και δύο μήνες έξαρση με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μέχρι και για 1.000 άτομα τα οποία καθημερινά περνάνε το ποτάμι του Έβρου.

Ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης φαίνεται πως όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αλλά αντίθετα κρίνεται και ανεπαρκής, αν ευσταθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μη ύπαρξη ούτε ενός σταθερού σημείου ελέγχου σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, από τα σύνορα με την Τουρκία έως και την Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε και τα παράπονα κατοίκων περιοχών του Έβρου και της Ροδόπης οι οποίοι καταγγέλλουν, σε σχεδόν καθημερινή βάση, την διέλευση μέχρι και πεζών μεταναστών από τους οικισμούς τους.

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν, εκτός της ανησυχίας της FRONTEX, και την έντονη δυσαρέσκεια της νέας φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναζητά νέους τρόπους για την αντιμετώπιση της αυξημένης εισροής παράτυπων μεταναστών.

Λευτέρης Γλερίδης

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ