Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

37 πανεπιστημιακοί υπογράφουν κείμενο υπέρ του ληστή Ζακ

Οι πανεπιστημιακοί που δεν βρίσκονται τυχαία στις θέσεις τους, αλλά το «χρωστάνε» στο σύστημα, κάνουν τα πάντα για να το συντηρήσουν, διότι αν «πέσει», χάνονται και εκείνοι. Είδαν λοιπόν μέσα από ένα διαφορετικό -όντως παραμορφωμένο- πρίσμα το όλο συμβάν της ληστείας, από έναν σε κατάσταση αμόκ ομοφυλόφιλο, ναρκομανή.

Βέβαια κανείς από αυτούς τους «διανοούμενους» δεν διανοείται να κυκλοφορήσει μόνος του… πόσο μάλλον μαζί με την οικογένειά του στην Ομόνοια και στα γύρω στενά της και γράφει και υπογράφει τις μπούρδες του μέσα από την ασφάλεια του καλοπληρωμένου γραφείου που του παρέχει το ελληνικό κράτος και το πληρώνει ο «ακραία προσβλητικός» «ρατσιστής», «ομοφοβικός», «νοικοκυραίος» Έλληνας και όχι ο κάθε ναρκομανής ληστής Ζακ που διαβίωνε και διαβιώνει με τα επιδόματα που και πάλι πληρώνει ο «ακραία προσβλητικός» «ρατσιστής», «ομοφοβικός», «νοικοκυραίος» Έλληνας φορολογούμενος.

Αν «έπεφτε» επάνω τους, ο «δικός» τους, ο κάπως «διαφορετικός» Ζακ, υπό την επήρεια ναρκωτικών σε κατάσταση αμόκ και με ένα κομμάτι σπασμένο τζάμι στα χέρια και το κάρφωνε σε ένα παιδί… το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είχε λάβει άλλη τροπή το όλο θέμα… και
ως εκ τούτου δεν θα υπέγραφαν τέτοιου είδους κουλτουριάρικες δακρύβρεχτες «ανθρωπιστικές» μπούρδες.


Ο Ζακ δεν δέχτηκε καμία ρατσιστική επίθεση, ούτε τον βάρεσε κανείς επειδή ήταν ναρκομανής ή ομοφυλόφιλος… τον βάρεσαν γιατί πήγε να ληστέψει. Ούτε πέθανε από την επίθεση που δέχτηκε… σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. «Πέθανε από άλλη αιτία».


Τον Ζακ «κυρίες και κύριοι υποκριτές», όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενό μας άρθρο, τον σκοτώσατε εσείς κι όχι ο κοσμηματοπώλης… Εσάς θεωρούσε φίλους του. Tον σκοτώσατε λοιπόν εσείς που χύνετε τώρα άφθονα κροκοδείλια δάκρυα και ζητάτε και πάλι από εμάς με περίσσια υποκρισία να αναλάβουμε την «ευθύνη του πένθους». Εσείς οι «διανοούμενοι» «προοδευτικοί» «επαναστάτες» «αντιρατσιστές», ανώμαλοι, έκφυλοι, παιδεραστές με την υποκουλτούρα που προωθείται, με τις κυβερνήσεις που στηρίζετε, με την ανεργία που προκάλεσαν διορίζοντας ανίκανα κομματόσκυλα… Εσείς δημιουργήσατε τον Ζακ, εσείς τον ποτίσατε με ναρκωτικά, εσείς τον γαλουχήσατε πολυπολιτισμικά και διεμφυλικά… Κι εσείς που στην πραγματικότητα έχετε «χεσμένο» τον κάθε Ζακ, τώρα έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο και μας τον παρουσιάζετε ως μάρτυρα και ίνδαλμα, απλά και μόνο για να μπορέσετε να συνεχίσετε να κάθεστε στην πολυαγαπημένη σας θεσούλα. Πόσο βολικός για σας ο χαμός ενός ανθρώπου!

https://vimapress.gr/37-panepistimiaki-kathigites-yper-tou-listi-zak-to-kimeno-pou-ypografoun/
Πηγή: vimapress.gr


Με τίτλο «Η ευθύνη του πένθους μας» καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού υπογράφουν κείμενο με το οποίο καταδικάζουν ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις «ακραία προσβλητικές για τη μνήμη του νεκρού» Ζακ Κωστόπουλου, «που διατυπώθηκαν από συμπολίτες μας δημόσια, καθώς και «την αρχική τουλάχιστον παραπληροφόρηση και αντιδεοντολογική κάλυψη των γεγονότων από κάποια ΜΜΕ».


Και καλούν «όλες και όλους τους κρατικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, να επιδείξουν τη σύνεση, το θάρρος και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται σε αυτή τη στιγμή».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο το οποίο υπογράφουν, μέχρι στιγμής, 37 πανεπιστημιακοί καθηγητές:


Η ευθύνη του πένθους μας



Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με συγκίνηση και οργή τις εξελίξεις σχετικά με τον βίαιο, αδόκητο και άδικο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.


Οι ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις, οι ακραία προσβλητικές για τη μνήμη του νεκρού απόψεις που διατυπώθηκαν από συμπολίτες μας δημόσια, καθώς και η αρχική τουλάχιστον παραπληροφόρηση και αντιδεοντολογική κάλυψη των γεγονότων από κάποια ΜΜΕ, πρέπει να γίνουν για μια ακόμα φορά αντικείμενο καταδίκης. Έχουν πάντως ήδη απαντηθεί από την άμεση αντίδραση της LGBTQI κοινότητας στην οποία ανήκε και πρωταγωνιστούσε ο Ζακ, άλλων συλλογικοτήτων, πρωτοβουλιών, ομάδων, και ατόμων που εξέφρασαν δυναμικά το θρήνο, αλλά και την απαίτησή τους για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής.


Αλγεινή εντύπωση κατά τη γνώμη μας προκαλεί η, κατά τα φαινόμενα, σειρά άστοχων χειρισμών σχετικά με τη διασφάλιση των συνθηκών που θα μπορέσουν να καταστήσουν την περαιτέρω έρευνα και την πλήρη και ουσιαστική απόδοση δικαιοσύνης εφικτή. Όπως επισημαίνουν η πολιτική αγωγή και πολλοί παρατηρητές, υπάρχουν παραλείψεις και ελλείψεις στην έρευνα και την αρχική καταγραφή του συμβάντος, στη συλλογή ανακριτικού υλικού, στην καταγραφή των αυτοπτών μαρτύρων, στην αξιολόγηση στοιχείων που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.


Οι αντιδράσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την υπόθεση του Ζακ δεν είναι συγκυριακές. Αντίθετα, η ευαισθησία που έχει δείξει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης υπογραμμίζει την απαίτηση, έστω με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, να έρθουμε επιτέλους αντιμέτωποι με παγιωμένες πρακτικές βίας, καταπάτησης δικαιωμάτων και συγκάλυψης που ίσως εμφιλοχωρούν και εντός των θεσμικών αρχών. Για τον λόγο αυτόν καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, και όλες και όλους τους κρατικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, να επιδείξουν τη σύνεση, το θάρρος και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται σε αυτή τη στιγμή.


Αυτή δεν είναι μόνο η στοιχειώδης απόδοση τιμής στον νεκρό Ζακ Κωστόπουλο και την παρρησία που ο ίδιος επιδείκνυε όσο ζούσε. Είναι και χρέος προς όλες και όλους μας.


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Ειρήνη Αβραμοπούλου, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αθηνά Αθανασίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ντίνα Βαϊου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
‘Ακης Γαβριηλίδης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Στάθης Γουργουρής, Πανεπιστήμιο Columbia
‘Αντζελα Δημητρακάκη, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου
Κώστας Δουζίνας, Πανεπιστήμιο Λονδίνου
Δημήτρης Ελευθεριώτης, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
Ελευθερία Ιωαννίδου, Πανεπιστήμιο του Groningen
Γεράσιμος Κακολύρης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Βάιος Καραβάς, Πανεπιστήμιο Λουκέρνης
Δέσποινα Καταπότη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Βασιλική Κολοκοτρώνη, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
Κωστής Κορνέτης, Πανεπιστήμιο Μαδρίτης
Πέτρος Λιγοξυγγάκης, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
Ανδρέας Λυμπεράτος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αντώνης Λιάκος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μυρτώ Μαλούτα, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Δήμητρα Μακρυνιώτη, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σοφία Μπέμπεζα, Σχολή Καλών Τεχνών Ζυρίχης
Νένη Πανουργιά, Πανεπιστήμιο Columbia
Γιάννης Παπαδόπουλος, Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών
‘Αννα Παπαέτη, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Δημήτρης Παπανικολάου, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
Ελένη Παπαργυρίου, Πανεπιστήμιο Πατρών
Αλεξάνδρα Πατρικίου, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Δημήτρης Πλάντζος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Παναγιώτης Πούλος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μαρία Ρεπούση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αιμιλία Σαλβάνου, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Γιώργος Σαμπατακάκης, Πανεπιστήμιο Πατρών
Δέσποινα Σίνου, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Paris 13
Εύα Στεφανή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Σταυρούλα Τσιπλάκου, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Έλενα Τζελέπη, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Αντώνης Χατζηκυριάκου, Πανεπιστήμιο Βοσπόρου

Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »