Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ντροπή μας erga omnes!

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μόνος του, χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ερήμην της Βουλής και των Ελλήνων, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – της ίδιας της Μακεδονίας καλύτερα, αφού τα Σκόπια θα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο με αυτήν την ονομασία, ενώ η Μακεδονία μας θα είναι πια μόνο μία περιοχή.


«Το μεγάλο «ΝΑΙ»: Η Ελλάδα σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον
Ελληνικό Λαό. Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα». (Αθήνα, 12.6.2018 Μίκης Θεοδωράκης).


Επικαιρότητα


Γράφοντας ένα μικρό κείμενο με τον τίτλο «η γενιά της ντροπής», ανέφερα μεταξύ άλλων πως χθες ξεπουλήθηκε ένα σημαντικότατο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, για λιγότερα από τριάντα αργύρια – ενώ παράλληλα ανοίχθηκαν διάπλατες οι πύλες του διαμελισμού της πατρίδας μας, χωρίς την παραμικρή αντίδραση ενός πράγματι ετερόκλητου όχλου, με κριτήριο τη στάση, τη μη συνεκτικότητα, τη δειλία και την απίστευτη δουλοπρέπεια του.

Ότι πρόκειται για μία ακόμη οδυνηρή ήττα αμαχητί, η οποία θα γραφτεί με μελανά χρώματα στην ιστορία – ταυτόχρονα για μία ακόμη συντριπτική νίκη της Γερμανίας, η οποία δεν θα μας αφήσει απολύτως τίποτα. Για μία ημέρα ανείπωτης ντροπής για την πατρίδα μας και ειδικά για τη γενιά μας – κάτι που επιβεβαίωσε με την παραπάνω δήλωση του ο κ. Μ. Θεοδωράκης, τονίζοντας πως η συμφωνία είναι μία μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Σε γενικές γραμμές τώρα ο πρωθυπουργός συμφώνησε μόνος του, χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ερήμην της Βουλής και των Ελλήνων, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – της ίδιας της Μακεδονίας καλύτερα, αφού τα Σκόπια θα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο με αυτήν την ονομασία, ενώ η Μακεδονία μας θα είναι πια μόνο μία περιοχή.

Παρέδωσε επί πλέον τη μακεδονική ταυτότητα και εθνικότητα, αφού οι Πολίτες των Σκοπίων θα ονομάζονται Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας – άρα Μακεδόνες, αφού δεν θα υπάρχει κανένα άλλο κράτος με τη συγκεκριμένη ονομασία, εκτός από μία περιοχή που λογικά θα αποκαλείται Νότια Μακεδονία. Η τρίτη ενδοτική παραχώρηση αφορά τη γλώσσα – αφού αναγνωρίσθηκε επίσημα η ύπαρξη μίας μακεδονικής γλώσσας που κατά τον εντιμότατο πρωθυπουργό μας δεν έχει σχέση με την ελληνική της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου!

Ειδικά όσον αφορά τα εμπορικά σήματα (μακεδονικός χαλβάς κλπ.), τη σημασία των οποίων είχα αναφέρει σε μία πρόσφατη ομιλία και άρθρο μου, δεν υπήρξε καμία διευκρίνηση – ενώ ανοίχθηκε ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, άρα στη σύνδεση από τους Γερμανούς του Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που ήδη μετατρέπεται σε γερμανική πόλη, με στόχο τα ενεργειακά μας αποθέματα και τους αγωγούς από τη Μέση Ανατολή.

Σε σχέση τώρα με τις ανοησίες περί του ότι κερδίσαμε την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων κοκ., αφού εγκρίναμε ουσιαστικά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με την παραπάνω ονομασία πριν ακόμη αποφασιστεί από τη Βουλή, είναι δυνατόν ποτέ να αποσύρουμε την έγκριση μας εάν δεν τηρήσουν τα υπεσχημένα; Ποιός θα μας δώσει σημασία, οι Η.Π.Α. και η Γερμανία, τα ΜΜΕ της οποίας σήμερα εκθειάζουν μαζικά τη συμφωνία και τις ηγετικές ικανότητες του πρωθυπουργού, αφού μπορεί να αποφασίζει χωρίς να δίνει σημασία σε κανέναν;

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία δικαίωσε το σωβινισμό και όχι τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων όπως συχνά αναφέρεται – αφού το κρατίδιο αυτό που δημιουργήθηκε πριν από 90 χρόνια υφαρπάζοντας αυθαίρετα το όνομα της Μακεδονίας, στηρίχθηκε στο ιδεολόγημα του «μακεδονισμού», ο οποίος βασίζεται στην έννοια της διαμελισμένης πατρίδας που φυσικά δεν ισχύει. Με απλά λόγια, το μόρφωμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την  Ελλάδα και με τους Έλληνες – οπότε δεν μπορεί να έχει αλυτρωτικές βλέψεις αλλά ξεκάθαρα σοβινιστικές, στηριζόμενο φυσικά στις ισχυρές πλάτες της Γερμανίας.

Ολοκληρώνοντας, η χθεσινή Τρίτη ήταν μία μαύρη Τρίτη για την Ελλάδα και μία πολύ μεγάλη ντροπή για τους σημερινούς Έλληνες – για όλους εμάς που ανεχόμαστε να κυβερνόμαστε απολυταρχικά, χωρίς να δίνεται καμία απολύτως σημασία στη βούληση μας. Ο απόλυτος εξευτελισμός και το ζενίθ της αναξιοπρέπειας ενός Έθνους που δεν μοιάζει πια να έχει καμία σχέση με τις καταβολές του – έχοντας διαβρωθεί όσο κανένα άλλο στην παγκόσμια ιστορία.

Αnalyst.gr



Δες και,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ