ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Πράσινο φως από τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Brexit

Νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε το σχέδιο νόμου για το Brexit, καθώς η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την απαιτούμενη έγκρισή της.

Το νομοσχέδιο για το Brexit ενέκρινε η Βασίλισσα Ελισάβετ, ανάβοντας το πράσινο φως για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε σήμερα ότι το νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την Ε.Ε. έλαβε τη βασιλική συναίνεση.

Σημειώνεται ότι το νομοθετικό σώμα, στις 21 Ιουνίου, ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την έξοδο από την ευρωπαϊκή «οικογένεια», μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική «σύγκρουση».


Σύμφωνα με το σύνταγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, η βασιλική έγκριση θεωρούταν αναγκαία ώστε το νομοσχέδιο να καταστεί νόμος του κράτους.

Το νομοσχέδιο για το Brexit, μεταξύ άλλων, προβλέπει την
ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου από την Ε.Ε., μέσω της κατάργησης του Συμφώνου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972.

Το τελευταίο επί της ουσίας, αποτελούσε το «αποτύπωμα» της Ε.Ε. στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και πλέον, κανένας νόμος της Ε.Ε. δεν έχει ισχύ στο εγχώριο νομικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι, η έγκριση του νομοσχεδίου συνιστά «σημαντικό βήμα» στην πορεία για ένα ομαλό και οργανωμένο Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο του 2017 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2019. 

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ