Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

7 τρόποι με τους οποίους οι ΗΠΑ παρουσιάζουν τους Παλαιστίνιους ως «υπάνθρωπους»

Από την εξαπόλυση κατηγοριών στα θύματα μέχρι το να αποκαλέσουν τον θάνατο «προπαγάνδα», επτά τρόποι με τους οποίους οι Η.Π.Α. απαξιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση των Παλαιστινίων σε ένα βίντεο του AJ+:


  1. Αποκαλούν τη δολοφονία τουλάχιστον 60 Παλαιστινίων «προπαγάνδα».
    Raj Shah, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου: «Κοιτάξτε, αυτή είναι μία προπαγανδιστική επιχείρηση. Αυτή είναι μία φοβερή και ατυχής απόπειρα προπαγάνδας».

  2. Κατηγορούν τα θύματα.
    «Η ευθύνη γι’ αυτούς τους τραγικούς θανάτους βαρύνει αποκλειστικά τη Χαμάς. Η Χαμάς προκαλεί εσκεμμένα και κυνικά αυτή την αντίδραση».

  3. Αρνούνται ότι έπαιξε ρόλο η μεταφορά της πρεσβείας των Η.Π.Α.
    Nikki Haley, Πρέσβειρα των Η.Π.Α. στον Ο.Η.Ε.: «Εκείνοι που υπαινίσσονται ότι η βία στη Γάζα έχει οποιαδήποτε σχέση με την τοποθεσία της αμερικανικής πρεσβείας σφάλλουν. Αντίθετα, η βία προέρχεται από εκείνους που δεν αποδέχονται την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ σε οποιαδήποτε τοποθεσία».

  4. Εξισώνουν όλους τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές με τη Χαμάς.
    «Τις τελευταίες ημέρες, τρομοκράτες της Χαμάς που υποστηρίχθηκαν από το Ιράν προκάλεσαν επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και υποδομών».

  5. Αποσπούν την προσοχή στην «υπαρξιακή απειλή» που θέτει το Ιράν.
    «Το κοινό ζήτημα σε όλα αυτά είναι η [αποσταθεροποιητική] συμπεριφορά του ιρανικού καθεστώτος, ένα καθεστώς που επιμένει στην προώθηση της βίας σε όλη τη Μέση Ανατολή».

  6. Ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ έδειξαν αυτοσυγκράτηση.
    «Καμία χώρα σε αυτή την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση απ’ ό,τι το Ισραήλ».

  7. Χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να απορρίψουν παλαιστινιακές αξιώσεις.
    «Είναι η αρχαία πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού. Δεν υπάρχει εύλογη ειρηνευτική συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ιερουσαλήμ δεν θα παραμείνει πια η πρωτεούουσα του Ισραήλ».


Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ