ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για δωροδοκία μελών του ΟΑΧΟ

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει για τους χειρισμούς της Βρετανίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, με τη Ρωσία να προχωρά σε πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Η Ρωσία θεωρεί παράτυπη την απόφαση για την εξάπλωση της εντολής που έχει δοθεί στον ΟΑΧΟ (OPCW), όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα και αναμεταδίδει το Sputnik International.

«Θεωρούμε αυτή την απόφαση παράτυπη. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το συμβούλιο των κρατών που συμμετέχουν κινήθηκαν πέρα από το φάσμα της δικαιοδοσίας τους όταν αποδέχτηκαν αυτή την απόφαση», τόνισε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια τακτικής της ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα αυτή η «απεχθής πρόχειρη απόφαση» ελήφθη ως αποτέλεσμα πολιτικών χειραγωγήσων, καθώς και
άμεσης δωροδοκίας σειράς αντιπροσωπειών και ξεκάθαρων εκβιασμών από το Λονδίνο προς άλλες χώρες.

Νωρίτερα, τα μέλη του ΟΑΧΟ αποδέχτηκαν τη βρετανική πρόταση που διεύρυνε τη δικαιοδοσία του Οργανισμού να αποδίδει ευθύνες για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Η Ρωσία διαφωνεί με τον ΟΑΧΑ για το ζήτημα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, καθώς ο Οργανισμός κατηγορεί τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις για μια σειρά χημικών επιθέσεων, ενώ η Μόσχα επιμένει ότι αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ