ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Εξοπλισμός των χημικών όπλων στη Συρία κατασκευάστηκε σε ΕΕ και Αμερική

Για προβοκάτορες των «Λευκών Κρανών» που πρόσθεσαν το χημικό σαρίν σε δείγματα για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για χημικές επιθέσεις, έκανε λόγο το ρωσικό υπ. Άμυνας.

Σε σημαντικές αποκαλύψεις και καταγγελίες προχώρησαν οι ρωσικές αρχές σε ό,τι αφορά τα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία και προκάλεσαν μέχρι και τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διαδοχικά τηλεγραφήματα του πρακτορείου Sputnik, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζει ότι «τα χημικά όπλα στη Συρία παράγονται από αντάρτες, ενώ ο εξοπλισμός παράγεται στη δυτική Ευρώπη».

«Θα ήθελα να να πω ότι κάποια από τα μέρη του εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκε από αντάρτες τρομοκράτες. Ανακαλύφθηκε στην πόλη της Ντούμα», τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με το υπ. Άμυνας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της χώρας τονίζει ότι η οργάνωση «Λευκά Κράνη» χρησιμοποίησε μικρής έντασης εκρηκτικά στην
περιοχή Χαν Σεϊχούν το 2017, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτή η έκρηξη δεν περιελάμβανε κάποιο χημικό όπλο.

Μάλιστα, ο αρχηγός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ιγκόρ Κιρίλοφ τόνισε ότι «προβοκάτορες πρόσθεσαν επίτηδες το χημικό σαρίν στα δείγματα που θα ερευνούνταν, για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για χημικές επιθέσεις». Σε επόμενο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι τις πράξεις αυτές τις έκαναν μέλη των «Λευκών Κρανών».

«Θα θέλαμε να εφιστίσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι κάποια μέρη του εξοπλισμού και των αντιδραστηρίων είχαν παραχθεί στην ΕΕ και σε χώρες της Βόρειας Αμερικής» δήλωσε ο Κιρίλοφ σχετικά με στοιχεία που βρέθηκαν σε χημικά εργαστήρια των ανταρτών στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Παράλληλα συμπληρώνει ότι «οι συριακές αρχές κατέστρεψαν οι ίδιες ένα εργαστήριο ερευνών χημικών όπλων στην Al Maliha στις 8 Ιουνίου, ενώ συμπληρώνει ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ