ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Το Facebook έδινε σε εταιρείες πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών

Νέες κατηγορίες βαραίνουν την εταιρεία κοινωνικού δικτύου Facebook, στον απόηχο της κριτικής που δέχτηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι προσωπικά δεδομένα περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών του είχαν συλλεχθεί από την Cambridge Analytica χωρίς την άδειά τους.

Η εταιρεία κοινωνικού δικτύου Facebook προσέφερε σε συγκεκριμένες εταιρείες πρόσβαση σε πρόσθετα δεδομένα σχετικά με τους φίλους των χρηστών της, παρά τους ισχυρισμούς της το 2015 ότι τέτοιες πληροφορίες δεν είχαν δοθεί.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Sputnik, δόθηκε η
δυνατότητα στις συγκεκριμένες εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν τους φίλους ενός χρήστη του Facebook, συμπεριλαμβανομένων και αριθμών τηλεφώνου.

Το Facebook δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρόσβαση δόθηκε μόνο σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών προκειμένου να δοκιμαστούν νέα εργαλεία και να αποκτηθεί εμπειρία από την συνεργασία με τους χρήστες.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ωστόσο, οι περισσότεροι προγραμματιστές που δούλευαν στην πλατφόρμα του Facebook δεν ενημερώθηκαν για αυτού τα «έξτρα» που παρέχονται σε ορισμένους συνεργάτες.

Οι νέες κατηγορίες έρχονται στον απόηχο της έντονης κριτικής που δέχτηκε η εταιρεία όταν αποκαλύφθηκε ότι τον Μάρτιο προσωπικά δεδομένα περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών του είχαν συλλεχθεί από την Cambridge Analytica χωρίς την άδειά τους μέσω ειδικής εφαρμογής.

Τη Δευτέρα, οι New York Times ανέφεραν ότι το Facebook είχε δημιουργήσει σχέσεις με διάφορους κατασκευαστές κινητών συσκευών την τελευταία δεκαετία που τους επέτρεπε την πρόσβαση σε μεγάλα ποσά δεδομένων χρηστών.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ