ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Κλείνει τα λιμάνια της η Ιταλία, δεν δέχεται πλοίο με μετανάστες

Ο Ματέο Σαλβίνι απαγόρευσε την είσοδο πλοίου που μεταφέρει 629 μετανάστες. Τους στέλνει στη Μάλτα, αλλά εκείνη δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρηση διάσωσης. «Από σήμερα, και η Ιταλία θα αρχίσει να λέει όχι στην επιχείρηση της παράνομης μετανάστευσης», το μήνυμα του επικεφαλής της Λέγκα.

Την αντιμεταναστευτική γραμμή της άρχισε να θέτει σε εφαρμογή η νέα ιταλική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να μην επιτρέψει σε πλοίο που μεταφέρει πάνω από 600 μετανάστες να εισέλθουν σε λιμάνι της Ιταλίας.

Σύμφωνα με
το Reuters, μάλιστα, ζήτησε από τη Μάλτα να δεχτεί το πλοίο, η οποία από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρηση διάσωσης, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη διπλωματικής διαμάχης μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών χωρών.

Η εν λόγω κίνηση από μέρους του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης και επικεφαλής της Λέγκα, απηχεί στην αποφασιστικότητα της νέας ιταλικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για αναχαίτιση των προσφυγικών εισροών στη χώρα.

«Η Μάλτα δεν δέχεται κανέναν. Η Γαλλία στέλνει ανθρώπους πίσω στα σύνορα, η Ισπανία υπερασπίζεται τα σύνορά της με όπλα», έγραψε ο Σαλβίνι στο Facebook. «Από σήμερα, και η Ιταλία θα αρχίσει να λέει όχι στο δουλεμπόριο, όχι στην επιχείρηση της παράνομης μετανάστευσης», συμπλήρωσε.


sputniknews.gr

1 σχόλιο:

  1. καιρος ηταν ο Γκουντενορβ Καλεργης να φαει χλαπατσα αυτος και η νεα αταξια ομοφυλοφυλων σαυροειδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ