Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τα Ισραηλινά fund αλλάζουν τον χάρτη του Real Estate της Αθήνας

Τον τελευταίο καιρό διάφορα Ισραηλινά funds έχουν αρχίσει και επενδύουν μαζικά σε αγορές διαμερισμάτων και οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας,αναπαλαιώνοντας και αναβαθμίζοντας τα με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση μέσω AirBnb.

Αντίστοιχο μοντέλο είχαν ακολουθήσει τα ίδια fund και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, με την Βαρκελώνη να αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα τρόπου λειτουργίας του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα συγκεκριμένα fund δεν είναι τα μοναδικά που δραστηριοποιούνται στην αγορά, καθώς και άλλες επενδυτικές ομάδες έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται στο Αθηναϊκό real estate αγοράζοντας και στην συνέχεια μεταποιώντας διαμερίσματα και σπίτια με σκοπό είτε την διάθεση μέσω AirBnb είτε την μεταπώληση αφού υπολογίζουν πως οι τιμές των ακινήτων στην Αττική αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια σε συνέχεια της οικονομικής ανάκαμψης.

Η Αθήνα όμως δεν είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας που
έχει τραβήξει την προσοχή των επενδυτών του real estate καθώς έχει παρατηρηθεί ανάλογη αύξηση και ενδιαφέρον και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τα τουριστικά νησιά να έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Σε ομιλία του στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ακινήτων Dimand, τόνισε πως αναπλάσεις τέτοιου είδους μπορούν να αλλάξουν και να αναστήσουν την αγορά του real estate στην Αθήνα και να τονώσουν το τουριστικό της προϊόν, ενώ στο ίδιο φόρουμ, ο Χάρης Αντωνόπουλος της Cineplexx Greece ανέφερε πως είναι επιτακτική ανάγκη για την Αθήνα να προσφέρει περισσότερες εμπειρίες στους τουρίστες και πως πρέπει να γίνει πιο φιλική προς τις οικογένειες.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για την δημιουργία ενός ανοιχτού εμπορικού κέντρου με ελληνικά προϊόντα καθώς στις εμπορικές οδούς της πρωτεύουσας. βρίσκεις γενικά εμπορεύματα που μπορείς να βρεις σε κάθε πόλη του κόσμου, ενώ υπάρχει και η ανάγκη για την προώθηση των νέων Ελληνικών προϊόντων, καθώς σε τουριστικά μέρη όπως η Πλάκα "πουλάνε τα ίδια προϊόντα που πουλούσαν και πριν από 25 χρόνια"


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ