Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η αντιρατσιστική ηλιθιότητα (και υποκρισία) έχει περάσει κάθε ΟΡΙΟ!

Αυτή είναι η ανάρτηση Αξιωματικού ΕΛΑΣ για «ένα υπέροχο Μοναστηράκι χωρίς Έλληνες». Υπηρετεί μάλιστα στο Τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει ανάρτηση το απόγευμα της Πέμπτης του αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής με φωτογραφία της πλατείας Μοναστηρακίου όπου εικονίζονται αλλοδαποί μικροπωλητές αλλά και διερχόμενοι από διάφορες χώρες.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας συνοδεύει την φωτογραφία της πλατείας, γεμάτης με αλλοδαπούς με την λεζάντα "Μία πλατεία χωρίς Έλληνες. Είναι πάντα μια υπέροχη πλατεία".

Μια αναφορά που προκάλεσε δυσμενή σχόλια αφού
ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι "ο αξιωματικός που έχει καθήκον να αποτρέψει πάσης φύσεως ρατσιστικές επιθέσεις ή άλλου τύπου εκφράσεις ρατσισμού, φτάνει στο αντίθετο άκρο με υπαινικτικά σχόλια, που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει έως και ρατσιστικά, για τους Έλληνες.;

Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού προέρχεται από αστυνομικό του οποίου το έργο είναι να προστατεύει ασφαλώς όλους τους πολίτες".

πηγή

Σχόλιο από Οι Μάσκες Πέφτουν:

Δεν πρόκειται περί αντιρατσιστικής ηλιθιότητας.
Η κριτική την οποία μεταφέρει αυτό το άρθρο είναι αφελής και υποκρική επίσης.
Τα επιχειρήματα της κριτικής είναι:
«φτάνει στο αντίθετο άκρο με υπαινικτικά σχόλια, που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει έως και ρατσιστικά, για τους Έλληνες;»
«Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού προέρχεται από αστυνομικό του οποίου το έργο είναι να προστατεύει ασφαλώς όλους τους πολίτες".»

Δεν φτάνει στο αντίθετο άκρο διότι η έννοια του ρατσισμού δεν έχει προδιαγεγραμμένη αρχική κατεύθυνση. Εδώ υπονοεί ότι η μόνη αναμενόμενη κατεύθυνση είναι εκ μέρους των Ελλήνων σε βάρος άλλων, το οποίο είναι προσβλητικό και χυδαίο.
Για αυτό και το «υπαινικτικό σχόλιο» δεν είναι απλώς ένα «υπαινικτικό σχόλιο που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει έως και ρατσιστικό».
Είναι με σαφήνεια ρατσιστικό. Σε βάρος ποιάς ομάδας δεν έχει σημασία ως προς τον ορισμό του ρατσισμού.
Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία από την άποψη ότι είναι εναντίον των Ελλήνων και συνεπώς εναντίον τής Ελλάδας, επομένως εμπλέκονται και άλλα ποινικά αδικήματα μάλλον βαρύτερα όταν ο δράστης ανήκει στα σώματα ασφαλείας.
Επίσης το ζήτημα δεν είναι ότι «προέρχεται από αστυνομικό του οποίου το έργο είναι να προστατεύει ασφαλώς όλους τους πολίτες» και άρα παρέβη το καθήκον του και απλώς δεν τους προστάτευσε, αλλά ότι ο ίδιος ήταν ο δράστης, διαφορά τεράστια.

Είναι σαν ένα στέλεχος μίας υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων παιδεραστίας ή διακίνησης ναρκωτικών να αποκαλύπτεται ότι διαπράττει αυτά τα εγκλήματα ο ίδιος. Θα έχει διαπράξει βαριά πολλαπλή παράβαση του ποινικού δικαίου και θα πρέπει να διωχθεί αναλόγως.
Αν δεν διωχθεί και δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά για όλο το φάσμα των παραβάσεων που εμπλέκονται, τότε αυτό θα γίνει προφανώς στο πλαίσιο κάποιου ιδιαίτερου πιο γενικού ρόλου.
Υπάρχει τέτοιος ρόλος;
Αν για παράδειγμα η φωτογραφία έγραφε «μια πλατεία χωρίς Έλληνες και χωρίς Εβραίους» ή «μια πλατεία χωρίς Εβραίους» ή «μια πλατεία χωρίς ομοφυλόφιλους», όλοι καταλαβαίνουμε ότι η δίωξη θα ήταν ακαριαία και βαρύτατη.
Επομένως υπάρχει τέτοιος ρόλος;
Το γεγονός ότι όλη η Αθήνα είναι γεμάτη με συνθήματα και προσεκτικά τυπωμένες αφίσες με βαριές προσβολές εναντίον των Ελλήνων και καμία αρμόδια υπηρεσία δεν κάνει κάτι ως θα όφειλε και άνετα θα μπορούσε, δεν απαντάει στο ερώτημα;


1 σχόλιο:

  1. Άμα η λεζάντα της φωτογραφίας έγραφε:
    "Μία πλατεία μόνο με Έλληνες. Είναι πάντα μια υπέροχη πλατεία",
    θα σας χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού σας ο συγκεκριμένος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ (που υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας) και θα διωκόσασταν βάση του αντιρατσιστικού νόμου για κύρηγμα μίσους.

    Αμφιβάλει κανείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »