Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο ΟΗΕ έτοιμος να εγκρίνει το πάντρεμα Μονσάντο-Μπάγερν

Ο γερμανός κατασκευαστής χημικών προϊόντων για τα ναρκωτικά και τα φυτικά προϊόντα Bayer πρόκειται να κερδίσει την υπό όρους έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμονοπωλιακή προσφορά για την προσφορά της για την 62,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της παγκόσμιας εταιρείας σπόρων προς σπορά, αναφέρει η Monsanto.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει απόφαση για τη συμφωνία μέχρι τις 5 Απριλίου.

Η Bayer έχει ήδη δεσμευτεί να πωλήσει ορισμένα προϊόντα σπόρων και ζιζανιοκτόνων για € 5,9 δισ. ($ 7,2 δισ.) Στη χημική εταιρεία BASF για να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες της ΕΕ. Θα παράσχει επίσης στη BASF άδεια για τα ψηφιακά γεωργικά δεδομένα της, δήλωσαν οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Επομένως, η BASF θα έχει αποκλειστική πρόσβαση, δεδομένου ότι η Bayer δεν έχει προσφέρει νομική υποχρέωση να παρέχει άδεια σε άλλους ανταγωνιστές.

Η Bayer δήλωσε την Τετάρτη ότι πρόσθετες παραχωρήσεις αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας θα περιλαμβάνουν την
πώληση των δραστηριοτήτων της σε σπόρους λαχανικών.

Η συμφωνία Bayer-Monsanto, η οποία θα δημιουργούσε μια εταιρεία με ποσοστό πάνω από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς σπόρων και φυτοφαρμάκων, έχει επικριθεί από περιβαλλοντολόγους και γεωργικές ομάδες. Κάποιοι από αυτούς συναντήθηκαν με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Margrethe Vestager, η οποία έχει λάβει περισσότερα από 50.000 ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πάνω από 5.000 επιστολές που αντιτίθενται στη συμφωνία.

«Η έγκριση αυτής της συγχώνευσης θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση αγροτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, ενδεχομένως να συντρίψει τους ανταγωνιστές και να δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μονοπώλιο σε προσοδοφόρα γεωργικά δεδομένα», δήλωσε ο Adrian Bebb από την περιβαλλοντική ομάδα πίεσης Friends of the Earth Europe.

«Η κοινή γνώμη είναι αντίθετη με τη συγχώνευση και οι αγρότες και οι καταναλωτές θα έχουν κάθε δικαίωμα να εξοργιστούν από την επιτροπή, δίνοντάς της το πράσινο φως», πρόσθεσε.

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Bayer συμφώνησε να αποκτήσει τον κατασκευαστή ΓΤΟ Monsanto πριν από δύο χρόνια. Υποσχέθηκε να μην επωφεληθεί από τη δική της φήμη για να εισαγάγει με δύναμη τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες στην Ευρώπη ενάντια στη βούληση των καταναλωτών. Η Monsanto έχει μακρά φήμη που χρονολογείται από την παραγωγή Agent Agent Orange που χρησιμοποιείται από τους αμερικανούς στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Οι εταιρείες λένε ότι η εξαγορά θα συμβάλει στη χημική και γεωργική έρευνα και τελικά θα βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν περισσότερα τρόφιμα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι, οι πράσινοι πολιτικοί και ορισμένοι αγρότες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η συγκέντρωση θα σφίξει μονοπωλιακή συγκράτηση στις αγορές και θα οδηγήσει σε αύξηση τιμών, γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και φυτοφαρμάκων. Έχουν ήδη καλέσει την εξαγορά ενός «γάμου που έγινε στην κόλαση».


ΠΗΓΗ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »