Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μουζάλας: «Τέλος τα συσσίτια στους μετανάστες - Θα τους δίνουμε χρήματα»

Η κυβέρνηση των "επαναστατών" αποφασίζει να σταματήσει τα συσσίτια στους "μετανάστες" και να τους δίνει χρήματα. Επίσης τα σπίτια που κατάσχεσαν από τον ελληνικό λαό, και που αποκτήθηκαν με αίμα και στερήσεις, τα βαπτίζουν "εγκαταλελειμμένα" και τα παραχωρούν ως οικίες στους απρόσκλητους και παράνομους εισβολείς.

Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι πόροι της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

Την ανησυχία μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση «προβεί σε άστοχες ενέργειες» και αφαιρέσει κονδύλια και προσωπικό από την Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει την Ιταλία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εκφράζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «εγκληματικό λάθος» και
υπάρχει ο κίνδυνος «να καταστρέψουμε ό,τι καλό κάναμε στο δρόμο του Αιγαίου χωρίς να κλείσουμε το δρόμο της Λιβύης», λέει ο κ. Μουζάλας και διευκρινίζει ότι, μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να καλυτερεύει στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε σε μια κανονικότητα».

Ο υπουργός παραδέχεται ότι τα πράγματα στα νησιά δεν είναι καλά ενώ σημειώνει ότι «χωρίς τις ΜΚΟ και κυρίως χωρίς τις θεσμικές οργανώσεις, δηλαδή την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα».

Αναφορικά με το νέο σχεδιασμό του υπουργείου για τους μετανάστες είπε ότι «σταματάμε το συσσίτιο και δίνουμε στους ανθρώπους μετρητά και το δεύτερο ότι περνάμε από τα καμπ στα διαμερίσματα».

Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλάει για τα υπό κατάρτιση προγράμματα ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, με καταγραφή των δεξιοτήτων τους, εκπαίδευση και έμφαση στην εργασία σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας.

Επίσης, περιγράφει τη μετάβαση της υγειονομικής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο κράτος και ανακοινώνει επίσημα τη μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο Κεράνη και τη δημιουργία συμβουλίου που θα χαράσσει στρατηγικές με τη συμμετοχή εκπροσώπων άλλων υπουργείων.

Επιπλέον, κάνει λόγο για αύξηση του αριθμού των οικογενειακών επανενώσεων στη Γερμανία, ζητάει τη διεύρυνση του προγράμματος μετεγκατάστασης για τους Αφγανούς και όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ διαψεύδει τις καταγγελίες ΜΚΟ για πίεση από την πλευρά της Ευρώπης ώστε να περιοριστούν τα κριτήρια ευαλωτότητας για τους αιτούντες άσυλο.

Τέλος, δηλώνει την αντίθεσή του στις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ αναφερόμενος στη Μόρια τονίζει «είναι σαφές ότι είμαστε αντίθετοι στην αστυνομική βία χωρίς λόγο», ωστόσο αναρωτιέται αν τα συγκεκριμένα επεισόδια θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χωρίς καταστολή. «Χρειάζεται και η καταστολή με απόλυτα νόμιμο τρόπο και χωρίς καταχρήσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή:newsbomb.gr 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ