Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Η παράνομη επιβολή των capital controls η οποία επεβλήθη με το υποτιθέμενο πρόσχημα της μαζικής φυγής κεφαλαίων από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 63 της συνθήκης της Λισαβόνας ήταν αιτία να υπάρξει εισαγγελική έρευνα για τις μεθοδεύσεις σε επίπεδο πολιτικής αλλά και κεντρικής τράπεζας. Τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την επίμαχη περίοδο επιβολής περιορισμού κίνησης κεφαλαίων αποδεικνύουν το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος που διατελείτε στην Ελλάδα. Η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατόπιν επώνυμης καταγγελίας μας και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ ερευνούν τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη.

Δύο χρόνια μετά ο περιορισμός κίνησης κεφαλαίων υφίσταται ακόμη και οι οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές και
πληρωμές γίνονται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Η επιβολή αυτών των μέτρων αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας να χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα για τις εμπορικές συναλλαγές του.

Παρόλα ταύτα όμως οι Ελληνικές εμπορικές τράπεζες επιβάλλουν στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας τεράστιες προμήθειες παραβιάζοντας ακόμη και Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Πιο συγκεκριμένα η κοινοτική οδηγία 751/2015 ορίζει ξεκάθαρα το ύψος των προμηθειών που πρέπει να επιβάλλουν οι τράπεζες και ανέρχονται στο ποσοστό του 0,3% σε πιστωτικές κάρτες και 0,2% για χρεωστικές.

Αλλωστε ακόμη και η ίδια η Ενωση Ελληνικών τραπεζών αναφέρει με σχετικό δημοσίευμα την εν λόγω κοινοτική οδηγία.
http://www.hba.gr/…/sistimata_…/RegulationEU_2015_751_EL.pdf
Παρόλα ταύτα οι τράπεζες παρανομώντας για ακόμη μια φορά αδιαφορούν για την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Οι κυβερνητικοί εταίροι και ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών ενώ γνωρίζουν πολύ καλά αυτές τις μεθοδεύσεις μια και του έχουν κοινοποιηθεί εκατοντάδες καταγγελίες ακόμη και σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου αδιαφορεί για την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας και επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο την πλήρη παράδοση της χώρας στους τραπεζίτες.

Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα πλαίσια μιας εξοντωτικής δημοσιονομικής πολιτικής οι εν λόγω προμήθειες έρχονται να επιβάλλουν πρόσθετο κόστος λειτουργίας επί του κύκλου εργασιών τους.

Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να κοινοποιήσει την εν λόγω κοινοτική οδηγία στην συνεργαζόμενη τράπεζα του και να απαιτήσει την μείωση προμηθειών αλλά και την επιστροφή αναδρομικά όλων των παράνομων χρεώσεων που τους επιβάλλανε..Στην περίπτωση που η τράπεζα δεν συμμορφωθεί με την εν λόγω κοινοτική νομοθεσία καλούμε τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην μαζική αγωγή κατά των τραπεζών όπου θα απαιτούμε την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων προμηθειών από την ημερομηνία εφαρμογής της εν λόγω κοινοτικής οδηγίας και εντόκως.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6907557420.
email:pleliatsos@yahoo.gr



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ