Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ανεξάρτητος Χριστιανός δημοσιογράφος της Μολδαβίας, Ιούριε Ρόσκα, διώκεται από την παραδομένη στην ΕΕ κυβέρνηση του και βρίσκεται στα πρόθυρα φυλάκισης 6 ετών.

Ιούριε Ρόσκα

Μια ακόμα πτυχή του τυραννικού δράματος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι αυτή η αδικαιολόγητη δίωξη ενός πραγματικού άνδρα αρχών, του Ιούριε Ρόσκα για υποτιθέμενη “εμπορία επιρροής” από το 2009, για την οποία θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου ανησυχία. Με όλες τις νομικές διαδικασίες να παραβιάζονται τερατωδώς και να του αφαιρείται το δικαίωμα να ακουστούν μάρτυρες υπεράσπισης από το δικαστήριο, κλήθηκε να εμφανιστεί παρά το ιατρικό πιστοποιητικό ασθενείας. Εδώ υπάρχει μια λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης από τον Δρ. Calistrat M. Atudorei. Τελικά καταδικάστηκε σε 6 χρόνια όπως περιγράφει την κατάσταση εδώ ο ίδιος (***εδώ στα ελληνικά) και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία των εφέσεων.

Ο Ιουρίε Ρόσκα είναι πρώην πολιτικός (η πολιτική του καριέρα τελείωσε το 2009 όταν αντιστάθηκε στις μαφίες και τους μισθοφόρους της ΕΕ και του Σόρος που ανέλαβαν την εξουσία στη Μολδαβία), ένας εξέχων συγγραφέας και υπερεργατικός δημοσιογράφος, αλλά πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος αρχών. Το πάθος του για την ελευθερία και την αυτοκυριαρχία είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να τον αναγνωρίσει κάποιος. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι είναι ακατάπαυστα “φωνακλάς” ενάντια και στις δύο σφαίρες επιρροής της χώρας του και, γενικότερα, του κόσμου, Δύση (ΕΕ) και Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αν και είχα παρακολουθήσει τη δουλειά του Iurie για κάποιο διάστημα στο διαδίκτυο, τον συνάντησα από κοντά για πρώτη φορά περίπου πριν από ένα χρόνο, όταν με είχε προσκαλέσει να μιλήσω στην ετήσια εκδήλωση “Το Φόρουμ του Κισινάου”, μια πλατφόρμα που δημιούργησε για διεθνείς διανοούμενους, συγγραφείς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς παγκοσμίως που αντιτίθενται στην Ατζέντα Υποταγής της Ανθρωπότητας, επίσης γνωστή ως Ατζέντα 2030. Αυτός ο χώρος είναι ένας από τους λίγους παγκοσμίως που υποστηρίζει τις δημοκρατικές και ελεύθερες αξίες που θα έπρεπε να υποστηρίζει η ΕΕ.

Μου έκανε την τιμή να μου ανοίξει το σπίτι του και λίγες στιγμές ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσω ότι εκτός από έναν πολύ καλά πληροφορημένο άνθρωπο είναι και ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης με χαρούμενο χαρακτήρα και ισχυρές Χριστιανικές αξίες που κυριαρχούν σίγουρα στην ηθική του για τη ζωή. Όσο περνούσαν οι μέρες, έβλεπα όλο και περισσότερο το επίπεδο σεβασμού που είχαν οι απλοί Μολδαβοί για αυτόν, ενώ ταυτόχρονα σκεφτόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πιο λίγο αναγνωρίσιμος σε διεθνές επίπεδο σε σύγκριση με άλλους που έχουν κάνει πολύ λιγότερα από αυτόν… Ήταν προφανές ότι τον άφηναν στην αφάνεια επειδή λέει την αλήθεια.

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις ήταν τα σημεία που συνδέθηκαν όταν έμαθα ότι διώκεται αδικαιολόγητα αυτή την στιγμή λίγους μήνες πριν από το δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ. Ο Ρόσκα θα μπορούσε να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους κατά της ΕΕ, κάτι που η “κυβέρνησή” του θα μισούσε. Ποια καλύτερη στιγμή θα μπορούσε να βρεθεί για να τον σιωπήσουν στέλνοντάς τον στη φυλακή από το να επαναφέρουν μια πολύ παλιά υπόθεση χωρίς καμία απολύτως απόδειξη; Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά.

Το μοναδικό “έγκλημα” του Ιούριε Ρόσκα είναι ότι είναι ανεξάρτητος και υποστηρίζει την αυτονομία της χώρας του μαζί με την ελευθερία όλων των ανθρώπων μέσω της αναβίωσης των χριστιανικών θεμελίων. Επειδή σήμερα ειδικά, όταν τα πάντα είναι στημένα, φαίνεται ότι το να μην διαλέξει πλευρά είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος και ο Ιουρίε πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό.

Γι’ αυτό, καταδικάζω εντελώς αυτή την τυραννική συμπεριφορά και εκφράζω αλληλεγγύη στον Ιουρίε Ρόσκα και την οικογένειά του. Πρέπει όλοι να δείξουμε υποστήριξη σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν από τους ελάχιστους που απομένουν, με το να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον πως η φωτιά που καίει δίπλα μας – αν δεν σβήσει μέσα από γενικευμένη αντίδραση – είναι θέμα χρόνου να κάψει κι εμάς.

 

Επίσης έχω στείλει στους παρακάτω:

Γραφείο Προέδρου: Προς: Maia Sandu, Πρόεδρος της Μολδαβίας

cancelaria@prm.md, petitii@prm.md, presa@prm.md

Μέλη του Κοινοβουλίου: Πρόεδρος – Igor Grosu

info@parlament.md, doina.gherman@parlament.md, igor.grosu@parlament.md, fpas@parlament.md,

Πρωθυπουργός – Dorin Recean:

cancelaria@gov.md, petitii@gov.md

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργός – VERONICA MIHAILOV-MORARU:

secretariat@justice.gov.md, petitii@justice.gov.md

Γενικός εισαγγελέας – Ion Munteanu:

proc-gen@procuratura.md, presapg@procuratura.md

Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο:

petitie@csm.md, secretariat@csm.md

το ακόλουθο email: (εδώ φυσικά είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά)

Προς τον συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο,

 

Ένα ακόμα μέρος του τυραννικού δράματος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι αυτή η αδικαιολόγητη φυλάκιση ενός πραγματικού ανθρώπου αρχών, του Iurie Rosca, για υποτιθέμενη “εμπορία επιρροής” που χρονολογείται από το 2009, για το οποίο θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου ανησυχία. Ο Yuri, όπως τον φωνάζουν, έχει επίσης πολλούς σημαντικούς φίλους και υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν προσεκτικά αλλά είναι επίσης πλήρως ενήμεροι για την πραγματικότητα της κατάστασης.

 

Ο Iurie Rosca είναι πρώην πολιτικός (η πολιτική του καριέρα τελείωσε το 2009), ένας εξέχων συγγραφέας και εργατικός δημοσιογράφος, αλλά πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος αρχών. Οι πόθοι του για την ελευθερία και την αυτοκυριαρχία είναι απλώς θέμα χρόνου για κάποιον να τα αναγνωρίσει. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αντιδρά ακατάπαυστα εξίσου ενάντια στις δύο πλευρές επιρροής της χώρας του και ουσιαστικά του κόσμου, Δύση (ΕΕ) και Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Αν και είχα παρακολουθήσει το έργο του Iurie για κάποιο καιρό online, τον συνάντησα από κοντά για πρώτη φορά περίπου πριν ένα χρόνο, όταν με είχε προσκαλέσει να μιλήσω στο ετήσιο γεγονός “Το Φόρουμ του Κισινάου”, το οποίο είναι μια πλατφόρμα που δημιούργησε για διεθνείς διανοητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο που ενωμένοι εναντίον αυτής της ψηφιακά δικτατορικής παγκόσμιας ατζέντας που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή, είμαι βέβαιος ότι είστε ενήμερος. Αυτός ο χώρος είναι ένας από τους λίγους παγκοσμίως που υποστηρίζει τις δημοκρατικές και ελεύθερες αξίες. Είμαι ένας γνωστός αναλυτής ειδήσεων στη χώρα μου, την Ελλάδα, και έχω μέσω γεγονότων εξηγήσει σαφώς τον πραγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν η πολιτική και γενικά οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. https://angelokarageorgos.gr/

 

Μου έκανε την τιμή να μου ανοίξει το σπίτι του και λίγες στιγμές ήταν αρκετές για να διαπιστώσω ότι εκτός από έναν πολύ καταρτισμένο άνθρωπο είναι επίσης ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης με χαρούμενο χαρακτήρα και ισχυρές χριστιανικές αξίες που διέπουν σίγουρα την ηθική του για τη ζωή. Όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο περισσότερο παρατηρούσα το επίπεδο σεβασμού που είχαν οι απλοί Μολδαβοί για αυτόν.

 

Το μοναδικό “έγκλημα” του Iurie Rosca είναι ότι είναι ανεξάρτητος και υποστηρίζει με αποφασιστικότητα την αυτονομία της χώρας του μαζί με την ελευθερία όλων των ανθρώπων μέσω της αναβίωσης των Χριστιανικών θεμελίων.

 

Γι ‘αυτό, εκφράζω την έκκλησή μου προς τον συναισθηματισμό σας για τις ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους όσον αφορά έναν εμψυχωτικό άνθρωπο, έναν από τους πολύ λίγους που απομένουν και πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος σήμερα.

 

Με εκτίμηση,

Άγγελος Καραγεώργος

 

Tέλος εδώ είναι η εξήγηση της τωρινής κατάστασης από τον ίδιο τον Γιούρι στα Αγγλικά.

***ΕΔΩ είναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Για επικοινωνία μαζί του και περαιτέρω πληροφορίες στο email chisinauforum2024@protonmail.com

Κι εδώ ο ιστότοπος του και το substack

πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.