Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Μελέτη λέει ότι εκατομμύρια μη πολίτες είναι πιθανό να ψηφίσουν στις εκλογές του 2024

Hill Street Studios. Getty Images.

Σημείωση: Ώστε συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην ηγέτιδα χώρα του δυτικού κόσμου; Μας εκπλήσσει...  Μήπως συμβαίνει νοθεία με παρεμφερείς τρόπους και στον τελευταίο τροχό της αμάξης, την αποικία, το ελλαδικό κρατιδίο; Αποκλείεται!!!  Εμείς οι υπερήφανοι Έλληνες θα το είχαμε αντιληφθεί και θα είχαμε αντιδράσει δυναμικά.  Οι Μάσκες Πέφτουν

Το 27% των μη υπηκόων είναι παράνομα εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι έως και 2,7 εκατομμύρια μη πολίτες θα μπορούσαν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2024 , με αποτέλεσμα ορισμένοι να εκφράσουν ανησυχίες για τα επερχόμενα εκλογικά αποτελέσματα που ενδεχομένως δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να ψηφίσουν στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Το Just Facts, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο, «διαπίστωσε ότι περίπου το 10% έως το 27% των ενηλίκων μη υπηκόων στις ΗΠΑ είναι πλέον παράνομα εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν», αναφέρει μια επισκόπηση της μελέτης .

«Η απογραφή των ΗΠΑ κατέγραψε περισσότερους από 19 εκατομμύρια ενήλικες μη πολίτες που ζούσαν στις ΗΠΑ το 2022», αναφέρει. «Δεδομένων των ποσοστών εγγραφής ψηφοφόρων τους, αυτό σημαίνει ότι περίπου δύο εκατομμύρια έως πέντε εκατομμύρια από αυτούς είναι παράνομα εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν. Αυτά τα νούμερα είναι δυνητικά αρκετά υψηλά για να ανατρέψουν τη βούληση του αμερικανικού λαού στις μεγάλες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των εδρών του Κογκρέσου και της προεδρίας».

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι το 81% των μη πολιτών που ψήφισαν το 2008 το έκαναν για τους Δημοκρατικούς.

Η εκλογική νοθεία γενικότερα έχει γίνει μια ανησυχία από τότε που ανατράπηκε το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ το 2020. Σε αυτές τις εκλογές, ένα άνευ προηγουμένου  70% όλων των ψήφων διενεργήθηκε μέσω ταχυδρομείου ή πρόωρα. Χωρίς βασικό exit poll για τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων, ορισμένοι αμφισβήτησαν πώς θα μπορούσε αρχικά να εντοπιστεί πιθανή απάτη και στη συνέχεια εξέτασαν.

Ο James Agresti, ο συγγραφέας της μελέτης Just Facts, είπε στο The Washington Stand ότι είναι σχετικά εύκολο για τους μη πολίτες να εγγραφούν για να ψηφίσουν.

«Σε καμία πολιτεία του έθνους δεν απαιτείται να προσκομίσουν αποδεικτικά της αμερικανικής υπηκοότητας προκειμένου να εγγραφούν για να ψηφίσουν», είπε ο Αγρέστι. «Και αν κοιτάξετε την ομοσπονδιακή φόρμα εγγραφής ψηφοφόρων, λέει ότι μπορείτε να υποβάλετε όλα τα διαφορετικά έντυπα ταυτότητας για εγγραφή. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης, θα μπορούσε να είναι ένας αριθμός άδειας οδήγησης ή θα μπορούσε απλώς να είναι ένας λογαριασμός κοινής ωφέλειας. Θέλω να πω, αυτά είναι πράγματα που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας ζώντας εδώ. Δεν αποδεικνύουν ότι είστε πολίτης των ΗΠΑ».

«Και περισσότερο από αυτό, πολλοί μη πολίτες έχουν πλαστογραφήσει αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ειδικά παράνομοι μετανάστες», πρόσθεσε. «Αυτό κάνουν για να δουλέψουν».

Ο Agresti σημείωσε μια πρόσφατη εκτίμηση της Διοίκησης Κοινωνικής Ασφάλισης ότι «υπολογίστηκαν 2,5 εκατομμύρια μη πολίτες που είχαν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης που αποκτήθηκαν χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά γέννησης ή κλέβοντας αυτούς τους αριθμούς από κάποιον άλλο», είπε.

Ο διευθυντής της Πρωτοβουλίας για τη Μεταρρύθμιση του Εκλογικού Νόμου του Ιδρύματος Heritage, Χανς φον Σπακόφσκι, ανέφερε τη μελέτη Just Facts που κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου στις 16 Μαΐου.

«Αυτή η νέα μελέτη όχι μόνο επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα της έκθεσης του 2014, αλλά, βάσει ανάλυσης των πιο πρόσφατων δεδομένων, εκτιμά ότι το 10 έως 27% όλων των εξωγήινων που βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν και ότι το 5 έως 13% των θα ψηφίσουν παράνομα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024», είπε.

Ο Κέρι Τολότσκο, ο εκτελεστικός διευθυντής του Δικτύου Ακεραιότητας των Εκλογών, πρότεινε ότι το ποσοστό των μη πολιτών που ψηφίζουν σήμερα είναι πιθανότατα ακόμη υψηλότερο από την τελευταία φορά που υπολογίστηκε το ποσοστό.

«Ένα ακαδημαϊκό περιοδικό του 2014 διαπίστωσε ότι το 6,4% των μη πολιτών ψήφισαν το 2008», είπε ο Toloczko. «Υπάρχουν περίπου 24 εκατομμύρια μη πολίτες στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Εάν ψήφιζαν  μόνο  με το ίδιο ποσοστό 6,4% φέτος όπως το 2008, θα αντιστοιχούσαν σε 1,5 εκατομμύριο ψήφους».

«Με βάση την αυξημένη δραστηριότητα μη πολιτών στα κρατικά DMV και το έργο των αριστερών ακτιβιστών εγγραφής ψηφοφόρων, αυτό το 6,4% θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι ήταν το 2008», πρόσθεσε. «Θα μπορούσαμε να δούμε πάνω από δύο εκατομμύρια παράνομες ψήφους μη πολιτών».

Οι εκτιμήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο του 2014 και στη μελέτη Just Facts έχουν επικριθεί από έναν ελεγκτή γεγονότων της Washington Post και από ομάδες σκέψης όπως το Cato Institute. Ο τελευταίος, για παράδειγμα, επικαλείται κριτική που υποδηλώνει ότι ο αριθμός των μη υπηκόων που ψηφίζουν στις αμερικανικές εκλογές είναι « μηδέν ».

«Το μηδέν, φυσικά, λειτουργεί εδώ ως στρογγυλοποιητικός αριθμός και όχι ως ισχυρισμός ότι κυριολεκτικά κανένας μη πολίτης δεν ψήφισε το 2008. Σημαίνει απλώς ότι εναλλακτικοί αριθμοί στρογγυλοποίησης, όπως το 5 ή το 3 ή το 1 τοις εκατό, θα ήταν πιθανότατα λιγότερο ακριβείς», Το άρθρο του Cato λέει.

Η παράνομη μετανάστευση έχει γίνει κυρίαρχο ζήτημα στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να κλείσει τα πορώδη σύνορα και να απελάσει τους παράνομους. Ο πρώην πρόεδρος επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ότι επέτρεψε σε δυνητικά επικίνδυνους ξένους να εισέλθουν στις ΗΠΑ εντελώς ανεξέλεγκτοι, αφήνοντας τους Αμερικανούς ευάλωτους. Έχει επίσης υποστηρίξει ότι η σταθερή ροή εκατομμυρίων παρανόμων βλάπτει τον Αμερικανό εργάτη.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, ήταν από καιρό μειλίχιος για την παράνομη μετανάστευση, δηλώνοντας προηγουμένως ότι δεν θα έπρεπε να είναι έγκλημα η παράνομη είσοδος στις ΗΠΑ. Υποστήριξε επίσης προνόμια για τους παράνομους, όπως επιχειρήσεις αλλαγής φύλου για παράνομους κρατούμενους. Από τότε που έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών, ωστόσο, τα στελέχη της Χάρις ισχυρίστηκαν ότι η Χάρις είναι υπέρ της ισχυρής ασφάλειας των συνόρων. Η εκστρατεία της χρησιμοποίησε ακόμη και εικόνες του τείχους των συνόρων του Τραμπ σε ένα βίντεο εκστρατείας που υποδηλώνει ότι το Veep είναι σκληρό στα σύνορα.

πηγή    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.